34%
BALLINNEHAV
66%

Live!
60' Bytte IL Tempo (Larsen Strand ut)
60' Bytte IL Tempo (Preller inn)

52' Mål 0-5 IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Skudd fra returrommet)

39' Mål 0-4 IL Tempo (Vegar Olsen. Innlegg fra Andreas Thyge Nielsen)

32' Bytte IL Tempo (Eikebrokk ut)
32' Bytte IL Tempo (M. Nielsen inn)

25' Mål 0-3 IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Innlegg fra Erik Eikebrokk)

19' Mål 0-3 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Erik Eikebrokk)

13' Mål 0-1 IL Tempo (Morten Grahl-Madsen. Pasning fra Erik Eikebrokk)

Fikk for seg idéen om å komme til kamp rett etter fysio-terapeutisk behandling. Endte med enda tyngre bein enn da han kom rett fra tunge knebøy og stod bak tidenes morsomste sjansesløseri i 2. omgang på Lade kunstgress.

KAMPREFERAT:

H - Humor
U - Underholdning
M - Motivasjon
Ø - Øving
R - Respekt

De blåkledte huleboerne nektet å flytte kampen fra asfaltsumpen Lade 6 grus til ørkensanda på Lade kunstgress. De stilte med grussko, nikkers med dobbel polstring både foran og bak, langermede skjorter og diadem, bare for å pynte på makkverket. De var forberedt, mer enn forberedt trodde de. De hadde avslørt IL Tempo-koden, manifestert løsningsordene, strategiene ned på papir, og pepret ordene inn i spillerhodene gjennom systematisk hjernevasking, taktikkmøter og spillersamtaler. De trodde de stilte forberedt, at 4-4 resultatet på Lade kunstgress før sommerferien var forenlig med tanken om at de var et lag jevnbyrdig med IL Tempo.

Hovmod står for fall. IL Tempo slår hardest nedenfra og opp. Der hvor sola ikke skinner hjelper det ikke med verken pubertetskuk eller dobbel polstring. Det er der hvor sola ikke skinner det svir mest.

Med sterkt redusert opprykksoptimisme etter Nardo 3-tapet var forventningene til høstsesongen på det laveste. Ligaseieren var som en prikk i det fjerne og Vikvarvet kunne strengt tatt allerede nå få pokalen og feire som om de var best.

Men først skulle hovmod stå for fall. Kroppan skulle straffes. Og kampen ble likevel flyttet, fra asfaltsumpen til ørkensanda. Og det skulle regne litt og ballen, IL Tempos baller, skulle rulle med bakoverskru, med tempo og IL Tempos vei. I nesten 90 samfulle minutter. Hovmod står alltid for fall. Hovér ikke overfor IL Tempo.

Med Hiller på fiskesafari i Lofoten, Guttormsen på isjastokt i sydlige Spania og med Mjølhus på pubertetstur i hovedstaden i Syden måtte rokeringer til. Solem fikk ikke fornyet tillit på venstrebacken som mot Nardo. Nei, ikke fordi Solem ikke spilte bra, men fordi savnet av Solems målhunger, innsats og sugende returløp var savnet i angrep. Åsmund "Kongla" Nielsen fikk jobben og greide seg stort sett greit.

Inne på laget var også IL Tempos Tommy Svindal Larsen, stortalent til han fyller 30, nemlig Marius Larsen Strand. Etter å ha kommet inn som midtstopper mot Nardo og tatt luven av i alle fall noen av Nardo-angriperne, raste 29-åringen mot de taktiske avgjørelsene som ble tatt forut for og underveis i Nardo 3-kampen og krevde å få en mer sentral posisjon lenger fremme på banen. Strand ble hørt og overtok rollen til "Kongla" på midten sammen med Ivers. Eikebrokk og "Magnum" Nielsen fortsatte i angrep, men sistnevnte ble tidlig erstattet av målscoreren mot Nardo 3, Morten Grahl-Madsen. Nielsen måtte ut med skade, men det er ikke ventet at skaden vil sette den korkformede spissen ut av spill over lenger tid.

Kampen ble avgjort midtveis.

Vegar vinner ballen høyt i banen, som direkte konsekvens av at laget i dag fikk streng beskjed om å presse hardt, presse høyt og presse tidlig. Ankeret fikk frie tøyler både offensivt og defensivt og utnyttet dette til fulle og var knapt på egen halvdel den første omgangen. Men det skulle resultere i mål. For etter ballvinningen spilte Olsen en stikker til Eikebrokk som fikk en enkel jobb med å passe til Morten Grahl-Madsen i posisjon 45 grader.

Mye av det samme skjedde bare få minutter senere, denne gangen var det Morten Solem som bredsidet ballen i mål etter tilsvarende forspill, med tilsvarende støttespillere i avgjørende situasjoner. Da Eikebrokk for tredje gang la inn fra venstre og Ivers spilte vegg med stanga før også han, liggende, bredsidet inn 3-0, begynte dette nesten å bli pinlig for Kroppans høyreside.

Med 3-0 var kampen etter alle solemerker avgjort, men IL Tempo, og spesielt Andreas Thyge Nielsen og Vegar Olsen var sugne på mer. Olsen, som utover kampen oppholdt seg mer i offsideposisjon enn på egen banehalvdel, stanget inn Thyges superinnlegg fra høyre og scoret med det sitt første for sesongen. "På tide," mente noen, "jeg scorer når jeg får muligheten," kontret Olsen.

4-0 til pause skulle kopieres i 2. omgang, men IL Tempo greide ikke å holde konsentrasjonen oppe. Det vil si, det var ikke sjansene det stod på. For da Grahl-Madsen scoret sitt 2. for kampen tidlig i omgangen var det mye som tydet på at flere mål var på vei. Solem og Preller kriget på venstre side og ballen endte til slutt ute hos Grahl på 12 meters hold. Grahl dunket ballen til side for keeper.

Herfra og ut dreide stort sett det meste seg om Magnus Nielsens notoriske ferdigheter foran motstanderens mål. Det vil si, det dreide seg mest om Nielsens manglende ferdigheter, som på ingen måte levde opp til økenavnet "Magnum". På sidelinjen harselerte flere tilskuere over Nielsens tårevåte bommer fra kort hold og omtalte han både som "Vannpistol X", "Alias Smith & Miss'n" "Cannonball Nielsen" og "Rosenthal 2".

Det hele toppet seg da Nielsen skjøt i stanga på åpent mål fra 1 meters hold. Da hadde han allerede vært alene med keeper to ganger, før han fullstendig upresset duffet skoa i bakken og sendte avgårde en kanonkule som såvidt nådde frem til keeper.

Selv om 2. omgangen var overdreven useriøs og avslutningene alt annet enn hva læreboka oppfordrer til, ble Kroppan sendt hjem som slakt, fjas, tristesse og som en blåkopi av azzurrisk ironi i sine Italia-fargede drakter.