IL Tempo (4-1-2-1-2):
1.
*STIAN SUNDSETH
7
2.
ERIK HOFF
5
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
5
15.
STEIN ROAR SKRETTING
7
30.
VIDAR GUTTORMSEN
5
17.
HÅKON ARNE HILLER
5
32.
***EMIL HAUGE
7
7.
BRUNO COELHO
5
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
30.
BENT SKRETTING
5
18.
ÅSMUND NIELSEN
7
42.
ERIK EIKEBROKK
6
13.
STIAN FINCKENHAGEN
5
22.
**MORTEN SOLEM
7
SNITT:
5,91

Dagens Kinderegg:
KENT STIAN HOLMLI

Den super-profesjonelle verdalingen kjørte stigningsløp på stigningsløp på sidelinja i håp om å nøytralisere en strekkskade på baksiden av låret. Lyktes ikke i sine forsøk og kom ikke engang på banen på Oppdal kunstgress. Endte likevel opp som en av de nominerte til man of the match, og vant dessuten banketten suverent.

Live!

83' Mål 1-3 Oppdal (Skudd fra 16)

75' Rødt kort IL Tempo (Håkon Arne Hiller. "Jævla fittetryne")

67' Mål 0-3 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Innkast fra Andreas Thyge Nielsen)

60' Gult kort Oppdal (Grisetakling)

55' Bytte IL Tempo (S. R. Skretting ut)
55' Bytte IL Tempo (Guttormsen inn)

53' Mål 0-2 IL Tempo (Morten Solem. Nedfallsfrukt)

32' Bytte IL Tempo (Hoff ut)
32' Bytte IL Tempo (Nielsen inn)

29' Mål 0-1 IL Tempo (Erik Hoff. Pasning fra Morten Solem)

27' Gult kort IL Tempo (Andreas Thyge Nielsen. Ufinhet)

24' Bytte IL Tempo (B. Skretting ut)
24' Bytte IL Tempo (Thyge Nielsen inn)

21' Gult kort Kroppan (Takling)

17' Gult kort IL Tempo (Håkon Arne Hiller. Hands)

 

 
5
SKUDD PÅ MÅL
8
4
SKUDD UTENFOR
6
3
HJØRNESPARK
7
2
OFFSIDE
2
2
GULE KORT
2
0
RØDE KORT
1
14
SPILLERE BENYTTET
14
41%
BALLINNEHAV
59%
KAMPREFERAT:

Slik artet det seg da Håkon Hiller ledet IL Tempos tropper til seier i kommunistbygda Oppdal.
Formann Hiller, vår elskede store leder! Da himmelen var mørk, i dystre og vanskelige år, var du likesom et fyrtårn som opplyste veien fremad.
I nattens mulm og mørke var du den styrmann som ledet oss frem, ledet oss over tusener av elver og fjell.
Du lærte oss hvordan å leve og hvordan å kjempe, hvordan å gå fra seier til seier.
Formann Hiller fremstår for våre øyne i et majestetisk lys, han ser hen til oss med omsorg, smiler vennlig mot oss.
Våre øyne ser på ham, de stirrer mot ham - umettelig skuer de evig mot ham.
Våre bryst overveldes av følelser, og lykkens tårer fyller våre øyne. Toner veller opp fra våre hjerter:
"Reisende på det vide hav setter sin lit til styrmannen. Alt som gror frem, avhenger av solen. Regn, vann og dygg gjør at den unge spiren vokser seg sterk."
Revolusjonen setter sin lit til Håkon Hillers lille røde.

Natt til onsdag forsøkte IL Tempo å komme i kontakt med Hillers sportslige og politiske mentor Jevgenij Sorokin. Sorokin uttrykte harnisk over dommerens avgjørelse over å tildele Hiller direkte rødt kort etter sistnevntes nordnorske kraftuttrykk "Jævla fittetryne" rettet mot en motspiller på Oppdal. Hiller selv er spak etter episoden, men hevder selv han som nordlending er i sin fulle rett til å bruke den slags verbale kraftsalver når medspillere blir dyttet i ryggen.

- Ja, det blir som å gi en trønder rødt kort for å kalle en motspiller "taslkaill" eller spørre om en motspiller vil ha "en pose besk". Dommeren viste ingen kulturell forståelse og hadde heller ikke øynene med seg da han ikke fikk med seg episoden som skjedde i forkant for episoden som endte med direkte rødt kort til Hiller.

- Utvisningen var grei nok siden jeg hadde gult kort fra før, men direkte rødt kort er bare tull. Det betyr at straffe for å slå noen er den samme for å kalle noen "Jævla fittetryne." Forrige kamp var det noen som kalte meg "kuk". Dommeren gjorde ingenting med den episoden, noe jeg synes er helt fair. Det må være litt takhøyde i 5. divisjon. I alle fall når man spiller kamp i Oppdal...sier Hiller i et alene øyeblikk i garderoben etter kampen mens resten av laget utøver garderobekultur i dusjen.

Gammel traver i tidlig gallopp
Stopperkjempen kan nå vente seg minst én kamps karantene, men et domsutvalg (se: Fotballkretsen) kan komme til å utvide karantenen med én eller flere kamper om de finner hendelsen for å være graverende nok. Hiller har også muligheten til å levere inn sin egen forklaring av hendelsen, men velger trolig ikke å gjøre dette. Rødkortet skulle gi Oppdal en billett inn i kampen igjen, men på stillingen 3-0 og ti minutter igjen var det likevel aldri fare på ferde, noe man kan takke en gammel IL Tempo-traver for...

For det var ingen andre enn Erik Hoff som førte IL Tempo opp i ledelsen 1-0 da det ikke ville seg for Fincken, Solem og Eikebrokk. De "vanlige" målscorerne fikk aldri mulighetene foran Oppdals mål og omgangen så lenge ut til å ebbe ut målløs, for heller ikke Oppdal greide å skape store målsjanser ut ifra sine spekulative langballer opp mot en tykkfallen spiss. Etter å ha blitt foretrukket fremfor Andreas Thyge Nielsen på høyrebacken etter kanonmatchen sist, ble Hoff først trukket frem på indreløper, før han avsluttet omgangen som spiss. Hoff, eller Maratonmannen om du vil, lot seg ikke be to ganger når muligheten først bød seg og satte ballen kontrollert til siden for keeper skrått ute fra venstre etter å ha blitt flikket gjennom av Morten Solem. Pause og IL Tempo har kontroll, ingen målsjanser imot og eier ballen, dog uten å komme til opplagte scoringsmuligheter.

Etter å ha valfartet med minibuss fra mer urbane strøk ankom 16 mann stadion en snau time før kampstart. Bruno Coelho uttrykte umiddelbart sin glede over egen garderobe, flerfoldige dusjer og gratis såpe. "Noe helt annet enn Madeira" konkluderte Coelho, uten å antyde at det i Portugal er mye man kan få til med mose og bark. "Det er mye man kan få til med en kongle også," var det spontane svaret fra Åsmund Nielsen, oppfattet medspillernes skeptiske blikk, og kikket ned i bakken. Vi hørte ikke mer om kongler på denne turen.

Den som hviler på sine laurbær, har plassert dem på feil sted,
sa Mao en gang og IL Tempo hadde fortsatt sitt å bevise. Oppdals defensive organisering hadde så langt holdt IL Tempos angrepsess i sjakk, men det skulle ikke vare lenge. For med Morten Solem nede på indreløperplass skulle IL Tempo få flere løp bakfra som skulle vise seg vanskelig å plukke opp for et Oppdal-lag som til tider opererte med mannsmarkering og frimerke på midtbanen. Tanken var god, men det fungerte bare ikke lenge nok i praksis. For da Morten Solem økte til 2-0 etter å ha vært på riktig plass til riktig tid tidlig i 2. omgang flyttet Oppdal laget sitt høyere i banen og ga slipp på den tette defensive markeringen. Dette førte til enorme rom for IL Tempos offensive spillere, ikke minst i bakrom, men laget var rett og slett ikke oppmerksomme nok bakfra i banen til å utnytte dette i spesiell stor grad. Likevel ble kampen punktet midtveis i omgangen da Thyge Nielsen kastet raskt og langt fra godt inne på Oppdals banehalvdel til Eikebrokk. Eikebrokk snudde på en fem-øring og banket ballen i hjørnet med venstra. Game, set and match, men dramaet var ikke over.

For med et kvarter igjen å spille, et Oppdal-lag som pumper baller ut mot IL Tempos for dagens sterkeste defensive ledd, venstresiden med Hiller, Hauge og Nielsen, mister Håkon Hiller hodet og reagerer ekstremt dårlig på en puff på medspiller Bent Skretting. Dommeren sier han ikke kan dømme på noe han ikke har sett, men hevder at den slags kraftsalver ikke er velkommen på hans disiplinerte arena og viser sporenstreks det røde kortet etter en kjapp tenkepause. Hiller river seg i håret og tusler betuttet av banen. Oppdal får sin redusering i minuttene etter utvisningen hvor IL Tempo rett og slett ikke rekker å organisere den defensive strukturen på nytt, men med tre minutter igjen å spille er det aldri fare på ferde.

Snipp, snapp, snute, og så var Hillers lille røde ute.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk