62%
BALLINNEHAV
38&
Live!

81' Mål 4-2 Oppdal ()

62' Bytte IL Tempo (Mjølhus inn)
62' Bytte IL Tempo (Iversen ut)

61' Mål 4-1 IL Tempo (Magnum Nielsen. Pasning fra Bruno Coelho)

59' Bytte IL Tempo (Hoff inn)
59' Bytte IL Tempo (Thorsø ut)

53' Mål 3-1 Oppdal ()

31' Mål 3-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra David Thyge Nielsen)

25' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)
25' Bytte IL Tempo (Darell inn)

19' Mål 2-0 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Magnum Nielsen)

12' Mål 1-0 IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Pasning fra Magnum Nielsen)

MAGNUM NIELSEN

Det tok flere kamper og flere sjanser enn man håpet på før jomfru-scoringen materialiserte seg, men etter en hel rekke elendige medtak og tøffelskudd lyktes Magnus Nielsen endelig i å score sitt første IL Tempo-mål.

KAMPREFERAT:

UTDRAG FRA ILTEMPO.NO SITT KAMPREFERAT FRA KAMPEN IL TEMPO v OPPDAL
"Pling," sier det på tv'n.
"Pling" igjen. IL Tempo har scoret to ganger tidlig i 1. omgang. Iversen og Eikebrokk. Jeg kikker på Pappa og smiler, han er fra Oppdal. Jeg gnir det inn. Kaster kongler og legoklosser på han. Spør han om de ikke lager fotballspillere på Oppdal. Spør han om det er jakt og fiske, landbruk, alpint og martna som er Oppdals essens.

"Pling," 3-0 og kampen må da være avgjort. Eikebrokk igjen. Jeg finner frem cognacen, tar tidlig kveld og bestiller bord på Bar Circus.

Med legenden Thomas Mjølhus tilbake i IL Tempo-kulissene var det duket for festfotball og fyrverkeri på Lade kunstgress. Mjølhus 1, eller Vebjørn Rodal, om du vil, har vært savnet helt siden seriefinalen mot Freidig i august i fjor. Mot Oppdal var sesongdebuten endelig et faktum og det var ikke overraskende at småpikene flokket seg om den den elegante teknikeren og ba om klemmer, autografer og high five's.

DRAKTER, LOGO OG NAVN PÅ RYGGEN
Til tross for at de nye Hummel-draktene har vært tatt i bruk tidligere i sesongen, var det først i kampen mot Oppdal at de var (nesten) ferdige i sitt utseende. På en pressekonferanse før kampen kunne IL Tempo endelig avduke den nye IL Tempo-profilen med nye brevhoder, ny logo og nye drakter. Med navn på draktene som "Ivers", "Bruno" og "Darell" er det tydelig at klubben ønsker å skaffe seg en tilhørighet også på kontinentet i tillegg til Norge. "Vi har vokst oss for store for lille Norge," sa en beskjeden og maktsyk Andreas Thyge Nielsen med mikrofonen langt ned i halsen.

Thyge selv dukket merkelig nok ikke opp på kampen, og en talsmann for IL Tempo kunne i pressesonen etter kampen avsløre at Thyge tilsynelatende "hadde andre planer." Erstatteren ble naturlig nok halvbroren David Thyge Nielsen, med Ketil Thorsø på den motsatte backen. Stallen var tilnærmet lik den fra Møllenberg-kampen, men med Magnum Nielsen som starter i stedet for Darell. "Jeg starter gjerne på benken," sa Darell. Tre meter bortenfor mumlet Kent Stian Holmli muntert: "Måtte du bare bli sittende..." uten at noen helt skjønte hvorfor.

Etter at nasjonalsangene var ferdigsunget, dommer Strømsvik hadde hilst på begge lags kapteiner og gitt faen i fair play-hilsen, var det klart for kamp, avspark og 3 poeng til IL Tempo.

IL Tempo v Oppdal
Med flere spillere på sidelinjen enn på selve banen, nei, IL Tempo hadde ikke for lite utespillere, var det massiv brølefaktor fra sidelinja. Preller fortsatte sine lite konstruktive tilrop som "faen, dommer" og "kom igjen da," mens Sarheim begynte på regnestykket om spillebytter, like spilletid for alle og andre kommunistiske tendenser. Vegar Olsen foreslo røde reservedrakter til neste år og Sarheim tente umiddelbart på idéen og tenkte nok på innerlomma si og sin "lille røde".

1. omgang var preget av mye hawaii-fotball på Oppdals banehalvdel og kampen bølget veldig frem og tilbake mellom nettet bak Oppdal-målet og 16-meteren. Etter et par uheldige offsideavblåsninger fra dommer Strømsvik kom målet som måtte komme og det var kaptein Bjørn Magnus Iversen som ekspederte ballen i mål med venstra. Et strålende løp og strålende spill fra IL Tempo etter krosser fra Eikebrokk, gjenlegg fra Magnum Nielsen og avslutningen fra kapteinen som fikk seg en smell i kneet idet han fyrte av.

2-0 kom ikke lenge etterpå, og igjen var scoringsvaksinerte Magnum Nielsen sentral. Nielsen ble spilt fri ute på høyre og la ut fem-og-førti grader til Eike Broch som plutselig var alene i Nielsens yndlingsposisjon 14 meter skrått ute fra mål. Strak vrist og bang i langhjørnet. Nielsen klappet i hendene, Thyge Nielsen sang og Eike Broch lo, for så glad er de, så glad er de, vi svinger oss i dusjen og neier, og bukker. For Bruno hadde bursdag, hvor gammel han er vet ingen, men i noe som minner om et veldig hjemmesnekret pass skal han visstnok være 26 vintre.

Etter 1-0 og 2-0 kommer som oftest 3-0 når IL Tempo spiller kamper, så også her. David Thyge Nielsen velger endelig noe annet enn en teit pasning rett opp langs flanken og slår i stedet et herlig innlegg fra perfekt posisjon 20 meter inne på Oppdals banehalvdel. Jo Darell svever høyt i lufta, men ikke høyt nok, og lar ballen gå. Ballen spretter og Eikebrokk header over keeper og i mål. 3-0 og kampen er punktert. Pause og "hold nullen, for faen" var innholdet i pausepraten. Sundseth, Hoff og Hiller hadde andre planer.

Tap i 2. omgang...
For ikke lenge ut i 2. omgang kløner Sundseth og Hiller det til på merkelig vis. Javel, innlegget fra høyre blir slått altfor upresset, men Super-Hiller prøver på triks på dødlinja og forsøker å trikse i stedet for å klarere. Det ender med avslutning på eget mål som Sundseth avverger med et tigersprang. Hiller forsøker på nytt med triks og lykkes denne gang. Han beiner ballen i beinet på en oppdøl og ballen går i mål. 1-3 og Oppdal lukter poeng.

Det går 2 minutter, Coelho tar et frispark raskt og Magnum Nielsen er alene med keeper for 12. gang i dag. Ingen gidder se hvor det bærer og forbereder i stedet en rekke ukvemsord. Men se: Nielsen scorer. Nei, det kan ikke være sant. Joda, det er sant. Magnum Nielsen scorer. 4-1 og kampen er avgjort på ny.

Den holder seg avgjort en god stund, Nielsen er alene med keeper noen ganger til, og uten å rippe altfor mye opp i de avslutningene blir heller ikke de omsatt i tellende resultat. Superinnbytter Erik Hoff kommer inn sammen med Thomas Mjølhus, sistnevnte tar over kapteinsbindet, mens førstnevnte tar over klovnerollen. Først: tilbakespill til egen keeper bør slås til egen keeper og ikke til motspiller på åpent mål. 2-4. Sist: Frispark på 20 meter.

Hvis du vil vite hvordan frisparket på 20 meter ble omsatt, følg med på YouTube de neste ukene. Det er nemlig stor sjanse for at det innøvde trekket blir lagt ut der. Nye 3 poeng til IL Tempo.

I en annen kamp i avdelingen har opprykksfavoritt Vestbyen som ventet slått KIL/Hemne 2 2-0.