IL Tempo (4-1-2-1-2):
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
6.
**KETIL THORSØ
7
15.
*STEIN ROAR SKRETTING
7
17.
HÅKON ARNE HILLER
7
32.
EMIL HAUGE
-
30.
BENT SKRETTING
5
7.
BRUNO COELHO
4
2.
ERIK HOFF
6
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
5
22.
MORTEN SOLEM
6
42.
ERIK EIKEBROKK
5
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
-
25.
CHRISTIAN MJØLHUS
4
16.
MARIUS LARSEN STRAND
6
10.
***TOR HAAKON BJØRGUM
7
13.
STIAN FINCKENHAGEN
5
SNITT:
5,7

Dagens Kinderegg:
ANDREAS THYGE NIELSEN

Melder to timer før kampstart at han IKKE kan spille. Melder en time før kampstart at han VIL spille. Melder en halvtime før kampstart at han IKKE FÅR TIL å spille. SPILLER siste 10 minuttene i joggebukse på venstre indreløper.

Live!
81' Bytte IL Tempo (Eikebrokk ut)
81' Bytte IL Tempo (A. Thyge Nielsen inn)

68' Mål 5-1 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Innlegg fra Erik Hoff)

59' Mål 4-1 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Corner fra Erik Eikebrokk)

54' Mål 3-1 IL Tempo (Stian Finckenhagen. Skudd fra Morten Solem)

45' Bytte IL Tempo (Mjølhus ut)
45' Bytte IL Tempo (Hoff inn)
45' Bytte IL Tempo (Coelho ut)
45' Bytte IL Tempo (Larsen Strand inn)

41' Gult kort IL Tempo (Ketil Thorsø. Kjefting)

40' Mål 2-1 Malvik FK 2 (Offside på 2 stk, dommeren står med hånden i været)

29' Mål 2-0 IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Innkast fra Bent Skretting)

24' Bytte IL Tempo (Bjørgum)
24' Bytte IL Tempo (Finckenhagen inn)

21' Mål 1-0 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Gjennomspill av Erik Eikebrokk)

14' Bytte IL Tempo (Hauge ut)
14' Bytte IL Tempo (B. Skretting inn)

 
14
SKUDD PÅ MÅL
4
9
SKUDD UTENFOR
3
8
HJØRNESPARK
4
3
OFFSIDE
2
1
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
14
58%
BALLINNEHAV
42%
KAMPREFERAT:

IL Tempo-sesongen 2008, en togreise fra Trondheim til Oslo (eller Kyrksæaetghersøura)

Det er ingen grunn til ikke å ta det siste først og det første sist. Fordi det første går som oftest først i glemmeboka og det siste huskes som regel best. For dagens kapittel i IL Tempo-boka om sesongen 2008 er et ganske kort og kjedelig kapittel. Det handler bare om en transportetappe.

Det er litt sånn som når du skal ta toget til Oslo. Da stopper toget allerede på Heimdal. Det var 3-2 seieren over National 2 i første seriekamp. Så stoppet toget på Berkåk, som i 2. seriekamp mot Møllenberg. For sånn er det gjerne med en togreise, det er ikke mange milene mellom hver stopp, lik som en fotballsesong, det går ikke så mange dagene mellom hver seriekamp. Nei, en fotballsesong er på mange måter som en togtur. IL Tempo-toget har hatt mange stopp i år, noen kjedelige stopper, som da toget stoppet helt opp både før og etter Dombås og måtte renske motoren (tapene mot KIL/Hemne 2 og Vestbyen), men siden Vestbyen-kampen har det gått unna. Fyrvokterne Ivers, Thyge, Bruno og til og med Solem har kastet innpå med ved, kull og alt annet som kan brenne, ja, til og med et par portugisiske flagg har gått med i prosessen. For IL Tempo kan ikke alltid følge læreboka.

Konduktør Magnus Sarheim har sørget for å få alle med seg, til tross for stadig lengre røykepauser etter hver stopp, men både Hiller, Thyge og alle de andre kreftsyke har kommet seg med på toget. Etter at toget virkelig fikk opp storfarten falt Sarheim uheldigvis av etter at han fikk vekten på feil fot og Ole Indergård ble plukket opp som ny konduktør. Sammen fikk han med seg trikkelærling Rasch Indergård og de fikk toget til å gå fortere enn noen gang.

For en fotballsesong er på mange måter som en togtur. Hvis du har løst billett så får du være med turen. Men bare hvis du har nok penger, for det deles ikke ut bonuspoeng på tog, det er bare på fly. Du må gjerne reise på grønn pris, slik som Stian Finckenhagen og Emil Hauge gjør, eller du kan reise på businessklasse slik som Andreas Thyge Nielsen gjør. For nå har IL Tempo-toget fått med seg enda en vogn. For det må til når man er slik et møysommelig oppbygd økosystem med spillere, supportere og støtteapparat.

Når har IL Tempo - det tøffe lokomotivet tøffet lenge og vel og tøffet seg nesten helt frem til Oslo. Toget står nå på Lillestrøm stasjon rett før Kjeller og fyller på siste lass av køl. Fyrvokterne har mannet seg opp før siste innsats, malt seg i fjeset med køl for å se farlige ut og resten av gjengen sitter i vogn 1 og 2 og skåler i øl og feirer allerede ankomst Oslo. De synger sanger som "Vi har kommet hit vi er nå, resten går nok helt av seg selv" og "Hvorfor feire på etterskudd når man kan ta seieren på forskudd."

Greier konduktør Ole Indergård å tråkke på bremsen i tide, når toget frem til sin endedestinasjon eller kjører det for langt? Fortsettelsen får du her, EKSKLUSIVT på IL TEMPO.NO.....

Haaken, kjempemissen og hattricket.
For IL Tempo gjorde jobben mot et dårlig Malvik 2-lag på Lade kunstgress. For å ta det første sist, slik som lovt tidligere, var det Tor Haakon Bjørgum som førte IL Tempo opp i ledelsen før det var spilt 20 minutter. Eikebrokk fikk en pasning i mellomrom av en hardt-kjempende Coelho, som nesten vant igjen alle ballene han mistet, og spilte Bjørgum gjennom med yttersida. Korpulente Bjørgum fikk etter hvert opp litt av storfarten, akkurat som IL Tempo-toget, og fikk pirket ballen gjennom Malvik-keeperen og i mål. Bjørgum hyttet med neven mot Fokushallen og forbannet straffebommen fra søndagens mellomspill.

2-0 følger ikke så lenge etterpå idet Bent Skretting kaster et fantastisk kast, mer enn dobbelt så langt som Erik Hoff sine 20 kast til sammen i 2. omgang og Fincken lar ballen gå mellom beina. (Fincken vil ved en senere anledning denne uken påstå at han var borti ballen, men SÅ stor legger har du nok ikke). Bjørn Magnus Iversen timet for en gangs skyld løpet sitt riktig og var plutselig fullstendig alene med keeper som så mange ganger før denne sesongen. Men denne gangen gjør utrolig nok Iversen ingen feil og ruller ballen i mål.

Denne perioden av kampen dominerer IL Tempo fullstendig og blir snytt for to straffesituasjoner hvor Erik Eikebrokk drar seg gjennom alene med keeper og filmer i helt riktig øyeblikk. Merkelig nok gjør ikke dommer antydning til å blåse straffe fra sin strålende posisjon på den andre banehalvdelen. Antydning til å blåse gjør han derimot i Malviks neste angrep når ballen blir spilt i retning av en Malvik-spiss i 10 meter offside. Denne later som han ikke er interessert i ballen og lar den gå mellom beina sine. En annen Malvik-spiller, som også er flere meter i offside, løper etter ballen og gjør ingen feil alene med keeper Tor Martin Olsen. Mens hele dette utløper seg holder dommeren hånden i luften, som for å markere offside, men unnlater å blåse. Ketil Thorsøs utblåsning etterpå derimot, markeres med gult kort. IL Tempo er i harnisk og dommeren er en dust. Pause.

- Noe må gjøres!
Og noe blir gjort. Coelhos innsats er som vanlig upåklagelig, men de offensive bidragene er av mangelvare. Coelho blir sammen med en anonym og ubesluttsom Vestbyen-helt, Christian Mjølhus, vraket og inn kommer Erik Hoff og Marius Larsen Strand for å spre erfaring og trygghet i laget. Trekkene fungerer og Morten Solem, som ble flyttet litt rundt omkring på denne kampen, litt som en hest i sjakk, finner endelig en posisjon han greier å prege kampen i, nemlig som høyre spiss/ving. Solem er også sterkt delaktig når han løper seg gjennom på høyre side, skyter fra nesten død vinkel rett i føttene på keeper og ballen spretter til en umarkert Finckenhagen på 3 meter. Fincken gjør selvfølgelig ingen feil og IL Tempo får ro i rekkene igjen.

4-1 kommer ikke så altfor lenge etterpå. Først misbruker Tor Haakon Bjørgum tidenes sjanse fra 4 meter etter superspill på høyresiden, men så klinker Bjørgum til fra 16 meter ute direkte fra corner. Skuddet sneier såvidt en motspiller før ballen daler ned i lengste hjørnet. Frekt og freidig og Haaken lukter på sitt første hattrick siden 2004-sesongen.

Hattricket fullbyrdes noen minutter senere når et nytt flott angrep igangsettes på høyresiden. En offensiv Erik Hoff løper seg helt ned til dødlinja og slår et strålende innleg på lengste. Bjørgum demper, skyter og scorer. 5-1, hattrick og kampen er over. IL Tempo-toget nærmer seg siste stasjonsstopp på Ånesøyan gress mot KIL/Hemne 2 lørdag 27. september.

Konduktøren vifter med det grønne flagget, alle mann på plass, IL Tempo-toget skal til Kjyrkjsæstherøyyura.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk