IL Tempo (4-1-2-1-2):
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
6
15.
STEIN ROAR SKRETTING
6
17.
HÅKON ARNE HILLER
7
25.
CHRISTIAN MJØLHUS
6
14.
DAVID THYGE NIELSEN
4
7.
**BRUNO COELHO
8
22.
***MORTEN SOLEM
8
18.
ÅSMUND NIELSEN
6
42.
*ERIK EIKEBROKK
7
12.
MAGNUS NIELSEN
4
10Ø
TOR HAAKON BJØRGUM
5
13.
STIAN FINCKENHAGEN
5
SNITT:
6,0
Dagens Kinderegg:
DAVID THYGE NIELSEN

Tok opp arven etter IL Tempo-legenden Steinar Larsen i 2. omgang. David lot seg inspirere av Buvik-kjempens legendariske hopping i tide og utide og hoppet hver gang han skulle slå en pasning, skyte frispark eller klarere en ball. "Ikke hopp, David!"

Live!

91'14" Kamp slutt

73' Mål 2-5 Malvik FK 2 (Innlegg, tabbe, tap-in)

71' Gult kort Malvik FK 2 (Ufin takling)

64' Mål 1-5 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Lobb fra 40)

45' Bytte IL Tempo (D. Thyge Nielsen inn)
45' Bytte IL Tempo (Mjølhus ut)

46'23" Pause

34' Mål 1-4 IL Tempo (Morten Solem. Superkontring. Pasning fra Bruno Coelho)

31' Mål 1-3 IL Tempo (Morten Solem. Innlegg fra Erik Eikebrokk)

28' Mål 1-2 Malvik FK 2 (Langskudd)

24' Mål 0-2 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Pasning fra Stian Finckenhagen)

19' Bytte IL Tempo (M. Nielsen ut)
19' Bytte IL Tempo (Bjørgum inn)

13' Mål 0-1 IL Tempo (Bruno Coelho. Lompe. Pasning fra Åsmund Nielsen)

00'00" Kampstart


 
4
SKUDD PÅ MÅL
12
3
SKUDD UTENFOR
10
2
HJØRNESPARK
6
1
OFFSIDE
3
1
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
13
42%
BALLINNEHAV
58%
ILLUSTRASJON: MORTEN SOLEMS 4-1 MÅL

KAMPREFERAT:

Du ska itte trø i graset
Etter at David Monkan nærmest på egen hånd påførte IL Tempo sesongens første tap sist fredag, lå det i kortene at IL Tempo skulle reise kjerringa mot de svartkledte jyplingene fra lillebroren til Hommelvika, Malvik FK 2. Uten at skademarerittet hindret nattesøvnen til IL Tempos sportslige utvalg, var det ikke uten et hevet øyenbryn bortelaget gikk til verket. Det ble hvisket i hjørnene, det ble avholdt hemmelige møter, ekstratreninger og det ble tegnet på taktikktavler. Uvaskede IL Tempo-helter ble også forsøkt hentet inn, men bare en uflidd Tor Haakon Bjørgum bet på kroken og inntok Hummel-trøya for første gang. Siden sist hadde Hoff, Thorsø og Hauge lagt sine navn til skadelisten, i tillegg til Darell, Iversen, Holmli og Hoff. Ellers var Thorsø ute på hemmelig jobboppdrag, men David Thyge Nielsen var heldigvis tilbake etter leggproblemene sist.

I mangel av andre venstrebacker startet Christian Mjølhus sin første kamp for sesongen og imponerte på backplass i 1. omgang. David Thyge Nielsen følte seg sin vante plass truet og ble plutselig frisk nok til å komme innpå i pausen. Morten Solems ekstratreninger på Three Lions tidligere i uka hadde gitt tydelige resultater og noen ny 5'er på børsen var det tydeligvis ikke snakk om. Solem krevde dessuten bedre holdninger før kampen, mindre fokus på dommer og motspillere og mer konsentrasjon på seg selv. "Itjnå mer homohets, samehets og tjukkashets," sa Solem, tydeligvis ukomfortabel med tjukkasstempelet han har fått fra Coelho.

spede spira lyt få stå
IL Tempo-kjerringa lot seg tydelig opphisse og kursen ble tidlig staket ut. Ballen ble lagt på bakken, Malvik-spillerne ble brukt som rundingsbøyer og kombinasjonene satt som i glansøyeblikkene fra 2007-sesongen. Til tross for relativt store muligheter tidlg, måtte det et øyeblikks portugisisk magi til for å få byll på hullen. Gjentatte ballvinninger høyt i banen av Nielsen1, Nielsen2 og Thyge1 gav til slutt Coelho muligheten til å gjøre det bestekompisen Cristiano Ronaldo ikke greide tidligere i uka. Fra tribuneplass skrev Erik Hoff en limerick om scoringen:

"Jeg er cool, jeg er frempå,
Skal fikse gull for meg og IL Tempo
Det var akkurat dette jeg ville
lobbe i mål, være med i spillet.
Tuttis, kråkfot, være litt ovenpå."

Mållaust liv har óg ei meining,
Og IL Tempo er i stimen, i flyten, finner frem læreboka, legger til nye kapitler. Når IL Tempo er i dytten blir fotball til kunst og motstandern til latter, Malvik gikk fra å være moderate optimister til å bli hodehengende pessimister.

"For 2-0 følger straks,
uten å snakke om flaks.
For Haaken kom innpå,
flikken fra Fincken,
det måtte bli mål,
alene med keepern."

Nærmest fra avspark stormer Malvik i angrep, et skudd eller to, hva er det som skjer no? Bruno forsøker å klarere, får hjelp av Stein, Olsen i buret kaster seg, men han er akkurat litt for sein.

du lyt sjå og tenkje på
Man kunne tro det ble spenning i kampen, men vi er jo bare halvveis i 1. omgang, akkurat litt på tampen. IL Tempo venter et sekund eller to, flytter ball, skaffer seg ro. Venter på rette anledning, samler troppene, lett spredning. Frispark på 20, innlegg i midten, der står Solem og treffer på helspretten.

Frem med læreboka, vi skal omskrive den. Hvem snekker om Nederland, dette er ikke støvelland. Kontring er fint, kontring er tingen. Keeper-Olsen har en finger med i spillet. Utkast til Nielsen, spiller til Bruno, Fincken på flanken, Solem i midten. Der kommer Solem og treffer igjen. Jogger forbi keeper og jammen er det 4-1.

På Guds jord og i hass hage
"Det er pause og tonen er klar.
Enigheten total og moralen hard:
Vi skal holde det i gang, begynne på null.
Spille 45 minutter til, uten noe tull.
David inn på backen, Mjølhus ut
Jobbe knallhardt, kjempe til siste slutt."

"Men det går ikke som IL Tempo vil.
Midtbanen får det ikke til.
David hopper og Haaken gror fast
IL Tempos lyte og IL Tempos last
Et øyeblikks magi, fra midtbanen skyter
Eikebrokk jubler og Malvik syter."

er du sjøl eit lite strå.
Malvik får inn et trøstemål på slutten, men for sent. Innlegg fra venstre og kommunikasjonsfeil i midten. Keeper roper, Skretting dukker, Hiller er borte og Malvik putter.

5-2 og misnøye i garderoben. "Vi skulle vinne 2. omgang og ikke tulle med tall." Vi håper på flere seire, og KIL/Hemnes fall. Sesongen er såvidt i gang, vi må trene hardt, for når sesongen er over og 16 kamper spilt, skal det ikke lenger være tvil. IL Tempo skal vinne, gull i blikket, IL Tempo skal skinne, KIL/Hemne skal bikke.

5-2, melding slutt.

Bonus materiale:
Ja, for
Du ska itte sette snuru
når du sir eit haraspår
Du ska sjå deg for og akta
alt som flyg og spring og gror
Du er sjøl ein liten veik ein
du treng sjøl ein storebror.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk