IL Tempo (4-1-2-1-2):
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
1.
STIAN SUNDSETH
6
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
7
15.
STEIN ROAR SKRETTING
7
17.
HÅKON ARNE HILLER
7
61.
VEGAR OLSEN
6
32.
EMIL HAUGE
8
7.
BRUNO COELHO
7
8.
BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
18.
ÅSMUND NIELSEN
7
42.
ERIK EIKEBROKK
7
13.
STIAN FINCKENHAGEN
6
11.
KENT STIAN HOLMLI
5
22.
MORTEN SOLEM
5
25.
CHRISTIAN MJØLHUS
6
SNITT:
6,4

Dagens Kinderegg:
TOR MARTIN OLSEN

Herunder følger den sanne legenden om Tor Martin Olsen. Olsen er keeper. Ikke utespiller. Likevel stiller han hver kamp dobbelt opp med utstyr. Gå på kamp og se siste 5 så vet du hvem det er snakk om. Han spiller med åregammel IL Tempo-skjorte med Bet24-logo på, tight som f, dessuten med Romolslia-blå shorts og strømper, schtøgg som få. Du vet hvem det er snakk om. Det er Kula. Tor Martin Olsen. Keeper eller spiss?

Live!

78' Mål 0-8 IL Tempo (Stian Finckenhagen. Pasning fra Emil Hauge.)

77' Tuttis Kattem Amason (Øivind Stokland, eller Blekkulf om du vil)

75' Mål 0-7 IL Tempo (Håkon Arne Hiller. Innlegg fra Emil Hauge)

66' Mål 0-6 IL Tempo (Emil Hauge. Etter skudd fra Åsmund Nielsen)

62' Mål 0-5 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Christian Mjølhus)

45' Bytte IL Tempo (Coelho ut)
45' Bytte IL Tempo (V. Olsen inn)
45' Bytte IL Tempo (T. M. Olsen ut)
45' Bytte IL Tempo (Sundseth inn)

41' Mål 0-4 IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Pasning fra Bruno Coelho)

28' Bytte IL Tempo (Finckenhagen ut)
28' Bytte IL Tempo (Holmli inn)
28' Bytte IL Tempo (Solem ut)
28' Bytte IL Tempo (Mjølhus inn)

28' Mål 0-3 IL Tempo (Stian Finckenhagen. Innlegg fra Bjørn Magnus Iversen)

11' Mål 0-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Morten Solem)

4' Mål 0-1 IL Tempo (Emil Hauge. Straffespark)

3' Straffespark IL Tempo (Innlegg fra Erik Eikebrokk. Hands)


 
2
SKUDD PÅ MÅL
49
4
SKUDD UTENFOR
43
1
HJØRNESPARK
11
4
OFFSIDE
1
0
GULE KORT
0
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
15
0
HERRER BENYTTET
13
15
KVINNER BENYTTET
2
1%
BALLINNEHAV
99%
KAMPREFERAT:

Dette er legenden om da et norsk kvinnelag utfordret et norsk herrelag i fotball.
Amasonene er fra gammel gresk mytologi kjent som flatbrystede blodfeminister som ble lei av husmorstempelet og satte sin æren i å være de mannlige krigernes like. De begynte å ta push-ups før de la seg om kvelden, noe som tradisjonelt sett er vanskelig for en barmfager kvinne, og spiste grandiosa og drakk øl med hånda gått planta nedi buksa. Disse amasonene hadde sett seg lei på at mannen alltid tok æren for det de mente var familiære prestasjoner, et lagspill og et oljet og velfungerende kollektiv. Derfor heiv de mannen på dør, anklaget han for å fare med hor og utroskap, løgn, for å drikke seg full og være voldelig og meldte seg inn i feministforeninger som "Hva er galt med knute i nakken?", "Traktorforeningen for traktorleseber" og "Flatbankers 2000". Med rak rygg, antydninger til slagkraftige biceps, mørke dunhår på overleppa og rødt, kortklippet hår bestemte amasonene seg for å ta over verden med girl power og l-words.

Hva har så dette med Kattem å gjøre? Det vil jeg komme tilbake til senere.

Den åtte-armede blekkspruten Blekkulf var en kjent og kjær barnetv-klassiker som på en pedagogisk måte formidlet for barn at miljøvern er viktig. Barn er lettmottagelig for den slags snever og billig propaganda og Blekkulf ble en kommersiell pengemaskin som sørget for enorme mengder dineros av umoralsk karakter til opphavsmennene, som ironisk nok var en dame. En hårsår Blekkulf, eller Øivind Stokland om du vil, har etter hvert brutt med denne NRKs injeksjonsmodell av besserwissen og spiller i dag sentral midtbane for Kattem Amason, dagens motstander for IL Tempo.

Denne historien om Blekkulf har ikke så mye med IL Tempo å gjøre, men det finnes en historie om Blekkulf fra Sydney, Australia som har mye mer med IL Tempo å gjøre.

"Emil i Lõnneberga" var en blond tass i 8-årsalderen med tidenes hockeyhår som bodde sammen med storesøstra si Stine, hunden Jaap og familien sin på en gård i Lossiusveien. Emil var en urolig og løpsk gutt med alle slags påfunn og godhjertede sprell. For selv om Emil ofte kom i klammeri med den gjeldende konservative etikk, oppdragelse og normer var han innerst inne en snill gutt med masse omtanke for andre. Bøkene om Emil har blitt filmatisert gjentatte ganger. Fra disse filmene husker vi best når Emil heiser hunden på gården, Jaap, opp i flaggstanga og lar han henge etter halsbåndet helt til kvelds. Når Onkel Sarheim ser dette blir han så sint at han løper etter Emil langt og lenger enn langt helt til han får tak i han. Onkel Sarheim brølte "Eeeeeemiiil, din fõrgrõmmange onge!" gjentatte ganger, helt til Emil ikke greide å holde seg mer og fikk latterkrampe i begge beina. Onkel Sarheim holdt Emil i ørene hele den lange turen hjem og låste han inne i snekkerbua med vann og brød og en kjepp som han kunne spikke litt på. Emil kom seg til slutt ut av snekkerbua og spiller i dag venstreback for IL Tempo.

Menn. Menn er på mange måter kvinners rake motsetning, i alle fall hva kommer til styrke og intelligens. IL Tempo er et fotballag for menn, mens Kattem er mer kjent for sine damer. Derfor var det flere som mente det var tullete at Kattem Amason i kveld skulle måle krefter med IL Tempo på Åsheim kunstgress. At dette kunne bli alt annet enn Kattems lek med musa, men mer løvens lek med Kattem, var ikke noe som skremte Kattem Amason. Tull og tøys, sa Kattems vakreste spiller Blekkulf og blåste opp sin flatbrystede brystkasse så stor som overhodet mulig. "Emil i Lõnneberga" hadde tungt for å holde seg seriøs når han fikk se Blekkulfs morsomme fremtoning med kinn så store som ballonger og en over-sized brystkasse som kunne tyde på altfor lite push-ups til tross for amasonenes tidligere nevnte stolte tradisjoner. "Det kan bli en jevn kamp," sa Emil på et altfor sent vorspiel og holdt på å sprekke av latter.

19:30 var det duket for Kattems kamp mot tigeren. Mann møter kvinne og IL Tempo will kill Blekkulf, the dead octopus. "Emil i Lõnneberga" scorer på straffe etter 3 minutter og det blir silence på tribunene. Blekkulf maner til innsats med sin vakre stemme og forsøker å få jentene til å yte mer, til å spille som menn, kaste seg inn i grisete taklinger, rope "fitte, faen, kuk og æsj" og få blod på knærne. Kattem Amason gjør så godt de kan, men selv Blekkulf gir opp. Fort.

Før kampen var det lenge et tema for hvor lange omganger kampen skulle spilles i. Damelag pleier som kjent bare å spille 40 minutters omganger, mens skikkelige fotballag pleier å spille 45 minutter. For ikke å plukke den ubarberte bush-foreninga på nesen ble det bestemt å spille 45 minutters omganger. Blekkulf fikk med seg flere av lagvenninnene sine på nevehytting og nedrullete strømper, men hver gang laget fikk ballen etter en ny IL Tempo-avslutning gikk det hele naturlig nok i fisk for Blekkulfs mannskap.

Fra tribunehold begynte silencioet sakte, men sikket å brytes, når småguttene begynte å dukke opp for å bivåne denne sjeldne parodien på en fotball kamp. Nei, ikke at David møter Goliath og taper så det synger, men at kvinner møter menn. Kampen avgjøres etter 8 minutter i 1. omgang i det Stian Finckenhagen dunker inn ballen på lengste etter et av Bjørn Magnus Iversens mange raid på høyre siden. Blekkulf skal ha overhørt en av lagvenninnene si: "Jeg vil ikke takle han, for han er så kjekk" og responderte med å sende vedkommende i dusjen.

Bytte til tross, Iversen var ikke til å stoppe og brøytet seg vei i vellinga helt på tampen av omgangen etter lekent oppsett på venstre og glir inn 4-0 fra straffemerket.

I pausen gjør IL Tempo noen kjønnsliberalistiske justeringer for å balansere testosteronsnivået på banen og hiver innpå intimbarberingseksperten Vegar Olsen og IL Tempos egen amason, den flatbrystede Kent Stian Holmli. Holmli viser spisskompetanse etter få minutter på banen når han lett løper inn 5-0 etter flott forspill fra Christian Mjølhus. Holmli feirer scoringen med splitthopp og jålete tegn mot Guden Valkyrie.

6-0 følger ikke lenge etter når Åsmund Nielsen drar seg elegant fri fra sin vakre oppasser og klinker ballen i stanga fra skrått hold. Åsmund poengterte naturlig nok etter kampen at: "Jeg får den aldri inn," og overlot manesjen til mer rutinerte herremenn. Emil Hauge plukker nedfallsfrukten etter Konglas stangskudd og vrir ballen på en curly måte helt borte ved lengste. 7-0 er ikke 7-0, men derimot 8-0, men historien er alltid best med en moralsk slutt, derfor må Håkon Hiller finne seg i å krediteres 7-0 scoringen etter storslått innlegg fra vikarierende kaptein Hauge. 8-0 setter kronen på verket. Eikebrokk vet å utnytte seg av Blekkulfs sprikende bein og Emil Hauge står og venter ved utgangspartiet. Hauge spiller fri Finckenhagen til venstre og dagens eneste medlem av 0,1-tonn klubben vet å omsette slike sjanser.

Kattem Amason 0
IL Tempo Menn 8

Kompani holdt! Silence! We killed you.

(Takk til Stieg Larsson for hans inspirerende roman "Menn som hater kvinner")

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk