IL Tempo (4-1-2-1-2):
1.
STIAN SUNDSETH
5
3.
ANDREAS THYGE NIELSEN
4
18.
**MARIUS LARSEN STRAND
7
2.
***ERIK HOFF
7
14.
DAVID THYGE NIELSEN
6
6.
KETIL THORSØ
6
7.
BRUNO COELHO
5
11.
KENT STIAN HOLMLI
4
42.
*ERIK EIKEBROKK
7
15.
ROBIN RASCH INDERGÅRD
5
9.
JO ESPEN DARELL
6
19.
ROBERT PRELLER
5
12.
MAGNUS NIELSEN
6
SNITT:
5,6

Dagens Kinderegg:
Bruno Coelho

Ble tydelig inspirert av kapteins-vervet fra sist kamp. Stilte derfor opp med taktikktavle foran dagens pep-talk og pepret spillerne på norskportugisisk med taktiske disposisjoner ingen forstod et kvekk av.

Live!

86' Mål 3-3 Utleira (Straffespark)

85' Straffespark Munkholmen ()

71' Gult kort IL Tempo (Kent Stian Holmli, hands)

67' Mål 3-2 Munkholmen (Corner)

64' Gult kort IL Tempo (Ketil Thorsø, sint)

62' Gult kort IL Tempo (Erik Eikebrokk, kjeftbruk)

59' Mål 3-1 IL Tempo (Magnus Nielsen. Pasning fra Erik Eikebrokk)

56' Mål 2-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Andreas Thyge Nielsen)

39' Gult kort Utleira ()

30' Bytte IL Tempo (Thorsø inn)
30' Bytte IL Tempo (D. Thyge Nielsen ut)

26' Mål 1-1 Munkholmen (Corner)

25' Bytte IL Tempo (Preller inn)
25' Bytte IL Tempo (Darell ut)

22' Gult kort Utleira (Stig Enlid, kjeftbruk)

18' Mål 1-0 IL Tempo (Jo Espen Darell. Corner fra Erik Eikebrokk)


 
8
SKUDD PÅ MÅL
5
9
SKUDD UTENFOR
8
5
HJØRNESPARK
3
2
OFFSIDE
3
3
GULE KORT
2
0
RØDE KORT
0
13
SPILLERE BENYTTET
13
54%
BALLINNEHAV
46%
KAMPREFERAT:

Man kan snakke i det uendelige om alle spillerne man mangler og at IL Tempo hadde vunnet om disse spillerne hadde spilt. I dag kunne man skyldt på at Skretting, Bjaaland, Hiller, Iversen og Solem manglet, men hvor relevant er det egentlig? Ingen av disse spillerne har så langt prioritert en eneste trening, noe som kan være berettiget nok. Likevel er det betenkelig at så sentrale spillere ikke finner muligheten til å sette av et par timer et par ganger i uka.

Mer omtale får ikke spillerne som ikke var der. For IL Tempo handler om de som faktisk er der. I dag var det treningskamp mot Utleira, og 13 mann stilte klare, noen klarere enn andre, til kamp. Ja, til og med IL Tempos nyeste ervervelse, keepertreneren/reservekeeper, Morten Koch Stroem fant tiden inne til å markere revir. Manager Ole Kr. Indergård var såklart til stede for å følge stjerneskuddet Rasch Indergård og sportslig ansvarlig Magnus A. Sarheim ankom etter hvert også arenaen.

Motstander var Utleira, med blant annet den tidligere cupfinalisten fra 1992, Stig Enlid, på banen. Mens Enlid tilbakela hele området inne i midtsirkelen opptil flere ganger, dekket IL Tempo-midtbanen det øvrige gressarealet utallige ganger. Men dette referatet skal heller ikke handle om tapende cupfinalister. Det skal heller ikke handle om Odd Johnsen og Strømsgodset.

To offensive lag, begge med to typiske oppspillspunkt. Utleira stilte med enmannsangrep, mens IL Tempo stilte med Big Joe Darell, med vingene Rasch Indergård og Magnus Nielsen på hver sin side. Tilbake på midtbanen var Kent Stian Holmli og fikk med seg Eikebrokk, med kaptein for dagen, han hilste i alle fall på dommeren, IL Tempos svar på Paulo Futre, nemlig Bruno Coelho. Men dette referatet skal ikke handle om verken Paulo Futre eller Bruno Coelho.

Utleiras spillestil var enkel, og lite genial. Midtbanen deres bestod av en feinschmekker, nemlig han hvis navn ikke skal nevnes mer fordi referatet ikke skulle handle om tapende cupfinalister, samt en kar som aldri fikk spille cupfinale, kanskje fordi han slo så mye langt, nemlig Stig Dretvik. Jovisst skapte hestesparkene hans ett og annet problem for IL Tempos nykomponerte stopperduo Hoff og Strand Larsen, men etter hvert som de fikk ståkarakter i kjemi og kybernetikk, ble Utleiras farligheter mindre og mindre. Du tror kanskje at dette referatet heller ikke skal handle om kybernetikk? Men det skal det.

For IL Tempo mangler en sjef, en regulator. En som kan balansere og regulerer misforholdet mellom for mange i angrep, for få i forsvar. En som ser plusser der hvor andre ser minuser, en dynamo, en motor, et lim. En som tetter huller, der hvor andre skaper dem, en som ser muligheter der hvor andre ser problemer. Hvor er du? En regulator. En med fortid kanskje fra ville vesten, en med tannpirkeren dinglende i munnviken, en med skråtobakk, hatten på snei, skinnvest og vestens farligste smith & wesson. En med homotrang skinnbukse, cowboysboots og et sinn kaldere enn Bruno Coelhos smått homoerotiske blikk. En som vet hvor og hvor ikke en taktikktavle skal brukes. Hvor er du? Det finnes en sang om han. Den heter "Balladen om Morgan Kane."

IL Tempo tar etter hvert ledelsen 1-0 etter corner. Eikebrokk skyter alt han er kar om og ballen spretter frem til målet, rikosjerer via et par bein, i skallen på keeper og høyt til værs. Høyest av alle er Big Joe Darell og han skaller ballen i mål. Darell har utellingsprosent på 100%. Merk deg datoen, syng nasjonalsangen, gå i demonstrasjonstog og stem ytterste venstre. La sosialismen seire, les Marxistiske dikt før du legger deg i kveld og stå for en gangs skyld opp med venstre fot før den høyre. Big Joe har scoret mål. Ja, for annen kamp på rad faktisk. Det er slikt vi forventer. Av Big Joe. Big Joe Darell.

Utleira utligner ikke så forbasket mye senere. Corner, naturligvis. Sundseth er på fullstendig bærtur, simulerer skade idet han innser at han ikke kommer høyt nok opp. Roper som vanlig "keep", ingen skjønner bæret av hva det skal bety, og Utleira vipper ballen i tom mål. 1-1 og det er treningskamp. Hvem bryr seg?

Pause og det lukter alkohol. Noen har vært på fylla til sammen 6 dager i strekk. Ryktene går, hvem kan det være? Er det Big Joe? Nei, men han har jo scoret. Kan det være keeper Sundseth? Eller hva med Thorsø eller Preller som ikke rakk kampstart? IL Tempo.no unnlater å navne navn. Det kommer tross alt en ny utgave av "IL Tempo-tempen" i nær fremtid. Det er viktig å spare på godbitene, skandalene. I IL Tempo er det tross alt bedre med en skandale for mye enn en for lite.

2. omgang er bedre. MYE bedre. IL Tempo rundspiller Utleira de første 20 minuttene. Det er bare ett lag på banen. Hvor er den tapende cupfinalisten, hvis navn ikke engang er verdt å nevne på dette tidspunktet av kampen. Hvor er han? Hvem bryr seg? Coelho, Strand, Hoff, Thorsø. Forsvaret ruller ball, hurtig, langs bakken. Holmli kommer med i mellomrommet, løper Utleira i senk. Kombinerer, Nielsen fri på venstre, legger inn. Nesten scoring. Selv krumtappen David Thyge Nielsen viser triks. Høyt i banen, scorer nesten. Reppe-pluggen tar et kjapt frispark. Eikebrokk legger inn. En annen plugg, Magnus Nielsen lukter innlegg på første. Kaster seg etter ballen, scorer. Rett i mål. Rett i mål? Ja, selvfølgelig gikk ballen rett i mål. Det er bare et fåtall baller som er borti noen på veien. Nielsen jubler, kaster seg om halsen på Big Joe. Flere kaster seg om halsen på Big Joe. Enda en til. Hvor mye kan han bære. Store skuldrer, stor kropp, stor k..? Big Joe kan bære mye og mangt. Han er tanksenter. Big Joe. Big Joe Darell. Vi synger nasjonalsangen, på sidelinjen brenner Sarheim flagg på vegne av Darell. Christian Husby ringer via satelittelefon fra København og brøler: "Jeg protesterer!!!"

3-1 kommer rett etterpå. Hvilken periode. IL Tempo ruler, IL Tempo spiller som bare IL Tempo kan. Teknisk, hurtig. Utleira...Utleira who? Har de gått hjem, gått ta banen? Thyge Nielsen setter fart på, som bare han kan. Mister fullstendig kontrollen. Ballen spretter hit og dit. Thyge bruker magen, rumpa, ryggen, låret og til slutt hodet. Nok får være nok, sier Eikebrokk og klinker til. Thyge spurter alt han kan hjemover. Jubler inni seg. Tenker at jobben er gjort. 3-1 og kampen virker død, Utleira virker død. Big Joe tenker demonstrativt inni seg. Tenker på hva faen det var Husby protesterte på.

Utleira utligner på corner. Igjen. Han digre karen, Dretvik. Rett etterpå blir Rasch Indergård sint. Han spiller venstreback. Dribler litt, dribleshow som bakerste mann. Et par håpløst innlegg fra håpløs vinkel. Ballmist. Dribler litt igjen, høyere i banen. Imponerer. Men så. Klønete straffespark. "Han la seg," sier Rasch Indergård. Men nei, det var nok straffespark. Sundseth sjanseløs. Sundseth ned, ballen opp. Rett under tverra. 3-3 og fuck off. Hvem bryr seg. Det deles ikke ut verken boller, brus eller poenger i treningskamper. Det deles bare ut stilpoeng. Utleira fikk ingen slike i dag, men IL Tempo var stilige 20 minutter i 2. omgang. Når de nye draktene kommer blir vi enda stiligere og enda bedre...Bare vent.

I dare you motherfucker, I double-dare you!

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk