8
SNITT:
6,77
MAGNUS SARHEIM

Foruten en rekke andre såkalte "meldinger" som også ble festet på tape, stod Sarheim for dagens beste melding da han i 2. omgang valgte å legge om til 3-5-3 formasjon. Etter et sekunds forfjamselse og latter fikk Sarheim orden på tallene og la i stedet om til 3-3-4. Har i ettertid uttalt at han var seriøs med 3-5-3 og mente at keeper Sundseth skulle spille ytre venstre.

Live!

90'+1 Slutt

82' Mål 1-11 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Jo Espen Darell)

76' Mål 1-10 IL Tempo (Jo Espen Darell)

69' Mål 1-9 IL Tempo (Bjørn Magnus Iversen. Pasning fra Jo Espen Darell)

67' Mål 1-8 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Marius Strand)

67' Mål 1-7 Steindølene (Tabbe av Hoff og Skretting)

63' Mål 0-7 IL Tempo (Marius Strand. Pasning fra Erik Eikebrokk)

58' Mål 0-6 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Morten Solem)

54' Mål 0-5 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Marius Strand)

51' Mål 0-4 IL Tempo (Marius Strand. Pasning fra Kent Stian Holmli)

47' Mål 0-3 IL Tempo (Kent Stian Holmli)

45' Pause

36' Mål 0-2 IL Tempo (Kent Stian Holmli. Pasning fra Bjørn Magnus Iversen)

32' Bytte IL Tempo (Marius Strand inn)
32' Bytte IL Tempo (Jo Espen Darell ut)

21' Mål 0-0 IL Tempo (Selvmål. Innlegg fra Erik Eikebrokk)

00'00 Start

VIDEOHØYDEPUNKTER FRA KAMPEN
Video-høydepunkter fra Steindølene v IL Tempo (27mb)
KAMPREFERAT:

Klart for årets siste seriekamp og det var på tide å feste i alle fall noen minner fra tidenes beste IL Tempo-sesong til tape. Hva passet da bedre enn å kalle inn frilans kameramann og taktekker Joakim Rønning?

Med midtstopper-Arne'ne Eivind Arne Bjaaland på jobb og Håkon Arne Hiller på såkalt "telling", måtte potetmannen Erik Hoff igjen bekle midtstopperrollen, eller "fri rolle" som han selv likte å se på posisjonen utover i 2. omgang. Det skulle likevel ikke spille noen rolle hvor Hoff oppholdt seg denne kampen, verken mål eller assist skulle det bli og det hele kulminerte med at Hoff uttalte (i frustrasjon?) at dette var hans avskjedskamp.

Startoppstillingen forøvrig var relativt kjent, med unntak av fornavnet til dagens høyreback. For mens den har vært besatt av Andreas Thyge Nielsen hele denne sesongen, var det i dag Thyge 2, eller David Thyge Nielsen om du vil, som holdt show på backen. I sterk kontrast til helgens IDOL-runde, hvor dommerne mente at det David leverte var alt annet enn show, glam, rock and roll.

Morten Solem fortsatte å eksperimentere i sin nye indreløperrolle og Kent Stian Holmli fikk tillit i sin "egentlige" posisjon, nemlig venstre ving, som senere (nærmere bestemt 2. omgang) plutselig skulle bli ren midtspiss på eget initiativ. For selv om kampen skulle bli en målorgie fra Kent Stian Holmlis side, var det ingen IL Tempo-spiller som var sist på 1-0 målet. Etter at Jo Darell krangler med seg ballen på 18 meter og fyrer av løskrutt, plukker David Thyge Nielsen opp ballen på 20 meter. Ballen går ut til Erik Eikebrokk på venstre som avanserer forbi sin mann og legger inn lavt foran mål. På 1 meter dunker en Steindøl ballen i eget mål etter sterkt press av Bjørn Magnus Iversen. Sistnevnte var sist på ballen like før pause idet han lobber ballen over hjemmeforsvaret og til Holmli, som lobber inn sitt første for dagen. Det skulle ikke bli det siste.

Pause og det skravles og det jabbes. Stillheten senker seg ikke før på slutten av pausen når det manifesteres at IL Tempo skal IKKE slippe inn mål denne kampen. Slik skulle det dessverre ikke gå grunnet et lite sekunds ukonsentrasjon, men det skulle komme mange, veldig mange, den andre veien. For bare etter 2 minutter ute i omgangen snapper Kent Stian Holmli ballen på 17 meter med en keeper på bærtur. Holmli skrur ballen rundt og over keeper til 3-0 og game, set and match. IL Tempo er nå inne i en helt utrolig periode og ruller over Steindølene i bølge etter bølge. Hjemmelaget er knapt borti ballen og når de første er det, er det bare for å miste den i ugunstig posisjon. 4-0 besørges av Marius Strand som scorer sitt første mål for IL Tempo, forøvrig etter pasning fra Kent Stian Holmli, som ved hjelp av denne assisten skulle tangere Jo Espen Darells rekord med 7 poeng i en og samme kamp. Strand ble dermed IL Tempos 50. målscorer gjennom tidene.

I løpet av 11 minutter tidlig i 2. omgang scorer IL Tempo 4 mål. 5-0 besørger Kent Stian Holmli, og hat-tricket er et faktum. Igjen er Marius Strand involvert etter et kryssløp av dimensjoner fra ytterste høyre til ytterste venstre. Innlegget er strålende og Holmli er på blank. 6-0 står igjen Marius Strand bak etter et nytt strålende angrep. Ketil Thorsø er som vanlig involvert på venstresiden og spiller til en feilvendt Eikebrokk som flikker videre til Strand som kommer stormende. Skuddet på dirra er keeper sjanseløs på. Supermål.

7-0 mål er Holmlis 4. for dagen etter at superterrier nummer 1, Morten Solem avanserer forbi alt og alle på venstrevingen og slår et strålende innlegg. Igjen blir Holmli ferdigservert og han gjør ingen feil. Det nærmer seg scoringsrekord. Steindølene scorer på sin 2. sjanse i kampen, den første en superredning av Stian Sundseth når han ligger vannrett i lufta helt opp i krysset og fister skuddet via tverrligger og til corner. Et langt frispark blir løftet mot et IL Tempo-forsvar i overtall, men dårlig kommunikasjon mellom Stein Roar Skretting og Hoff fører til at en Steindøl plutselig er alene med keeper og reduserer.

Ingen bryr seg nevneverdig og IL Tempo sender alle (nesten) mann i angrep. Sarheim legger om il 3-5-3 og satser på flere mål. Bjørn Magnus Iversen har forsøkt seg en rekke ganger denne kampen, i likhet med Jo Espen Darell, som fortsetter sjansesløsingen fra sist kamp, noe som skal vise seg å bli Iversens redning. Et innlegg fra venstre fører til at Darell bommer for åpent mål. Sleiven skal dog vise seg å bli en strålende pasning til Ivers, som ikke gjør noen feil på åpent mål fra 4 meter. Likevel en vanskeligere avslutning enn den han bommer på minutter tidligere, en volley fra 1 meter.

9-1 målet er rekordmålet, Kent Stian Holmlis 5. mål for dagen og igjen er en spillekåt Marius Strand involvert. Pasningen gjennom forsvaret er perfekt og litt sidestilt setter Holmli ballen mellom beina på keeper fra 11 meter ute. Jo Espen Darell har vært alene med keeper to ganger tidligere i kampen, men gjør ingen feil minutter før slutt etter at han på egen hånd snapper ballen fra Steindølene-forsvaret. 11-1 målet står igjen Kent Stian Holmli bak etter et vedvarende IL Tempo-press etter corner. Duell etter duell vinnes og ballen faller til slutt ned på bakerste stolpe hos Darell. Headingen er velplassert, men svak og Holmli forsikrer seg om at det blir scoring med en tap-in på motsatt stang. Holmlis 6. mål og en solid rekord hva scoring i en og samme kamp angår.

IL Tempo tar med det sin største borteseier noensinne, sin 6. seier på rad, sin 12. uten tap og avslutter med det tidenes IL Tempo-sesong, med kun 7 avgitte poeng. Dessverre ble Freidig for sterke, 3 poeng foran, og det er derfor på sin selvfølgelige plass å sitere Frank Halvei fra IL Tempo-gallaen i 2000: "NESTE ÅR, GUTTA. NESTE ÅR..."