7

Magnus Sarheim

Stopper-esset møtte opp tidlig for å måke nesten halve banen med sine to ørsmå røde snøskofler. Bonus for innsatsen!

Live!

79' Mål 3-2 Gauldal (Terje Nyeng)

68' Mål 3-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Assist fra Vidar Jenssen)

60' Bytte IL Tempo (Hansen inn)
60' Bytte IL Tempo (Larsen ut)
59' Gult kort Gauldal

58' Mål 2-1 Gauldal (Bjørn Magnus Iversen (selvmål))

45' Bytte Gauldal (inn)
45' Bytte Gauldal (ut)

33' Mål 2-0 IL Tempo (Joakim Rønning. Assist fra Erik Eikebrokk)

26' Gult kort IL Tempo (Preller)

19' Mål 1-0 IL Tempo (Vegar Olsen. Assist fra Magnus Sarheim)

Hvordan oppsummerer du kampen?
- Første omgang var godkjent. Andre omgang og spesielt siste 20 var bare tull. Skuldrene over øra, bare poling, null formasjoner. Spillerne stod med lua i hånda og gikk ikke inn i en eneste duell. På den positive siden er det likevel viktig at vi vinner slike kamper.
Hvordan skal du få ordnet dette?
- Vi må justere leddene mer, samkjøre presset, vi ble veldig uorganiserte og nesten drept på overganger. Vi må rett og slett trene mer.
BILDEMONTASJE:
KAMPREFERAT:
Denne søndagen var dagen for alternative metoder. Da Magnus Sarheim møtte Terrabanen snøbelagt og uspillbar tok grumgutten initiativ. Sarheim gikk til bilen og hentet to enorme snøskofler som han begynte å måke banen med - 30 minutter til kampstart. Gauldal-spillerne dukket opp, observerte Sarheims protestaksjon mot baneforholdene og subbet tilbake til garderoben for å fortsette oppvarmingen. Nye metoder måtte iverksettes og traktor med skikkelig skofle ble innkalt. Banen ble klarert av dommer ti minutter forsinket og det var klart for sesongens første skikkelige treningskamp.

Bjaalands seneste våkenetter hadde, foruten store ringer under øynene, resultert i en rekke innøvde triks, være seg dødballer, avspark, innkast, innbytter og alt annet man kan la seg inspirere av på nye CM. Hoff ble til sin store forbauselse fratatt straffesparkansvaret, men fikk lov til å slå et par dårlige cornere fra høyre. Likevel kom Hoff totalt i skyggen for IL Tempos nye dødballsekspert Vidar Jenssen som serverte Sarheim på 1-0 målet. Sarheim ekspederte corneren på hel volley i retning mål hvor Vegar Olsen bredsidet ballen til tidlig ledelse til IL Tempo.

Gauldal forsøkte seg på veggspill, trekanter og veggspill, noe som knapt truet IL Tempo en eneste gang. De feterte eks-stjernene med fortid i høyere divisjoner praktiserte gå-fotball i 1. omgang og ble nærmest nedløpt av kondisjonssterke IL Tempo-spillere. Robert Preller var overalt og drev laget sitt forover i jakt på nye mål. Defensivt var Sarheim duellkongen og Olsen tok seg av det som måtte komme i sikringsdelen. Fra venstreback stormet sesongdebutant Bjørn Magnus Iversen forover gang på gang og drev Gimses høyreside til vanvidd.

Joakim presset som vanlig et helt forsvar alene og tvang Gauldal-spillerne til paniske oppspill og enkle gjenvinninger for IL Tempos forsvar og midtbane. Eikebrokk fyrte løs på halvspretten fra 25 og varslet hva som skulle komme. Minutter etter kranglet Joakim seg gjennom og dunket ballen i mål fra 7 meter etter overdreven arroganse fra Gimse-stopper Langørgen. Fotballnomaden ble hudflettet av sine medspillere og byttet ut ved pause.

Bjaaland mante spillerne til å fortsette spillet fra 1. omgang, men mer enn antydet at han ikke var fornøyd. Spesielt defensivt mente han forsvaret for ofte ble overlatt til seg selv og markeringen på defensive dødballer var skandaløs. Offensivt var det ingen grunn til å kritisere noe som helst, 2-0 ved pause var likevel en anelse flatterende, hadde det ikke vært for keeper-Josteins to fantastiske beinparader på tampen av 1. omgang.

2. omgang åpnet akkurat som mot Lade FK sist. IL Tempo hvilte på laurbærene og sluttet å jobbe som et lag. Fortsatt løp spillerne masse, men de løp feil og samarbeidet dårlig både defensivt og offensivt. Gauldal var likevel heldige som kom inn i kampen igjen, om man ser på måten det skjedde på. En corner fra høyre ble skrudd innover og Bjørn Magnus Iversen stusset ballen fra 1. stang videre og i mål bak en utmanøvrert Jostein Vinjerui som intet kunne gjøre. Smultringen var igjen ødelagt, men baklengsmålet så i det minste ut til å tenne IL Tempo igjen, noe som utvilsomt er en egenskap.

Kampen begynte nå å nærme seg sine avgjørende minutter og IL Tempo trakk det lengste strået. Vidar Jenssen hadde forlatt høyrebacken for å bekle sin favorittrolle på venstrevingen og serverte Erik Eikebrokk på 30 meter. Spisspluggen avanserte 10 meter og skrudde ballen inn i korthjørnet til 3-1 ledelse til IL Tempo. Gauldal så nå ut til å miste motet og de virket milevis unna å få noe ut av denne kampen, om man ser bort i fra selve treningen. Hoff lot seg inspirere av Preller og gikk på en rekke løp utover i omgangen, men ble sjelden funnet av sine medspillere. Sjansene kom ikke like ofte som i 1. omgang, men IL Tempo spilte likevel adskillig bedre enn Gauldal, som virket en anelse nedslått. Så fikk Gauldal frispark fra 25 meter og IL Tempo-spillerne var igjen ufattelig sløve til å sette opp mur. Nyeng fikk skyte fritt og skrudde ballen i mål via tverrliggeren og ned - et skudd som ville gått rett i muren, om den hadde vært der.

De siste minuttene ble en anelse kaotisk fra IL Tempo sin side, hvis krefter begynte å gå mot slutten. Ballen fant sjelden eller aldri ro i en IL Tempo-spillers bein og klareringsfotball og dårlige pasninger førte til mange ballmist og muligheter for Gauldal til å knipe uavgjort. Oppofrende duellspill forhindret likevel Gauldal til å komme til de store sjansene og kampen ebbet etter hvert ut med 3-2 seier. Dermed er IL Tempo fortsatt ubeseiret i pre-season så langt. Neste søndag venter Utleira i ABRA-hallen!