6,1

John Johnsen

Vise-kapteinen måtte dessverre melde forfall til dagens kamp grunnet jobb-forpliktelser. Heldigvis slapp Magnus Skjæret å møte til samme sammenkomst. Måtte duoen møtes på byen under edruelige omstendigheter.

Live!

82' Mål 4-9 National 2 ()

81' Rødt kort IL Tempo (Frank Halvei)

81' Straffe National 2

79' Mål 3-9 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Magnus Skjæret)

67' Mål 3-8 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Erik Eikebrokk)

62' Mål 3-7 National 2 ()

58' Mål 2-7 IL Tempo (Bruno Coelho. Corner)

56' Mål 2-6 National 2 ()

45' Bytte IL Tempo (Coelho inn)
45' Bytte IL Tempo (Jenssen ut)
45' Bytte IL Tempo (Jensen inn)
45' Bytte IL Tempo (Darell ut)

43' Mål 1-6 IL Tempo (Joakim Rønning)

38' Mål 1-5 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Magnus Skjæret)

34' Mål 1-4 IL Tempo (Erik Hoff. Pasning fra Erik Eikebrokk)

28' Mål 1-3 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Erik Hoff. Corner)

24' Mål 1-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Frispark)

19' Mål 1-1 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Joakim Rønning)

15' Mål 1-0 National 2 ()

KAMPREFERAT:

Foran IL Tempos 100. seriekamp gjennom tidene var det knyttet mye skepsis og usikkerhet i forbindelse med laguttaket. En rekke profilerte spillere glimret med sitt fravær og Coach Bjaaland måtte endre på slagplanen i tolvte time. Likevel var det et habilt lag som entret Havstein kunstgress og det var ikke snakk om å senke forventningene. 3 poeng var det eneste som gjaldt i dette oppgjøret hvis ikke måtte IL Tempo ha vinket farvel til opprykkskampen før den i det hele tatt hadde begynt.

IL Tempo virket slitne etter en knallhard oppvarming og sleit med å få føttene til å gå skikkelig. Likevel skulle det ikke stå på sjansene, noe det var relativt enkelt å spille seg frem til Nationals enorme bakrom tatt i betraktning. Sultne IL Tempo-spisser fikk boltre seg nærmest som de ville og ble foret med gjennomspill fra Ivers og Eikebrokk og innlegg fra høyre fra Magnus Skjæret som for alvor slo gjennom i IL Tempo-drakta.

Nærmest som vanlig i slike kamper mister IL Tempo konsentrasjonen defensivt og slipper inn mål. Det skjedde i dag, men det skal sies at det er første gang denne sesongen at IL Tempo ikke scorer kampens første mål. Nationals største egenskap var kontringer og ledermålet kom på akkurat en av disse. Husby og Rønning greide ikke å klarere på venstre og en National-spiller fikk tid og rom på 16 meter til å dunke ballen bak Frank Halvei til en veldig ufortjent ledelse.

Det skulle ikke stå på IL Tempo-sjansene, spesielt Joakim Rønning kom til mange, men utviste ikke den nødvendige kaldhet i det avgjørende scoringsøyeblikk. Også Ivers hadde sine muligheter, men det var Erik Eikebrokk, fra sin midtbaneposisjon, som skulle utligne Nationals ledelse på frispark fra 18 meter som keeper strengt tatt burde avverget. Minutter etterpå fortsetter IL Tempo de gode tendensene offensivt. Joakim Rønning drar av tre mann på høyre og legger inn til Jo Darell som dunker inn sitt debutmål for IL Tempo. IL Tempo er inne i en god periode og vinner ofte ballen høyt i banen. Bakrommet er åpent og IL Tempo-spissene har billett. Joakim kommer til en ny stor sjanse som ender med corner. Hoff setter opp Eikebrokk som header inn 3-1 via keeper og tverrligger.

Ny corner ikke mange minutter senere. Jan Roger Jensen og Eikebrokk kombinerer etter en rask corner. Hoff kommer på løpet, Darell hopper over pasningen fra Eikebrokk. Hoff skriker fortvilt etter ballen, og får den. Bang og 4-1 til IL Tempo som nå virkelig har funnet tonen. Defensivt fungerer endelig forskyvingen både horisontalt og vertikalt etter litt startproblemer. National spilles fullstendig av banen og er i ferd med å gi opp. Jo Darell settes på nytt opp av en løpskåt Magnus Skjæret som besørger Darells andre tap-in for dagen. Kampen tatt i betraktning kan samspillet mellom akkurat disse to spillerne vise seg viktig og innovativt for IL Tempo denne sesongen. Når Jokka krangler med seg ballen sekunder før pause og besørger 6-1 er det ingen tvil om at klokkene har ringt for National og dommeren akkompagnerer med pausesignalet.

Pausepraten er ikke spesielt avansert. Det blir fokusert på å holde fokus oppe, ikke bli arrogante og fullføre kampen med stil. Bruno kommer inn for Jo og skal umiddelbart presentere seg. Corner fra Hoff blir klarert, ute i returrommet står Bruno og viser frem teknikk fra øverste hylle når han elegant på halv volley klinker ballen i lengste hjørne. 7-1 til IL Tempo, det lukter rekord...

Tross scoring har ikke IL Tempo på noen måte spilt bra i 2. omgang. Føttene går ikke lenger like fort og pasningene er ikke lenger like presise. Småspillet fungerer i liten grad og det er ikke før IL Tempo igjen benytter å utnytte bakrommet i større grad at målene og sjansene igjen begynner å komme. I mellomtiden har Sarheim klønet det til bakerst og gitt National et par reduseringer. Jo Darell er derimot ikke ferdig. To ganger til skal han score, først etter å ha driblet av 3 mann og satt ballen kontrollert i mål bak keeper, så etter en ny tap-in etter pasning fra..? Gjett hvem, Magnus Skjæret. 9-3 til IL Tempo og laget kan for første gang, i sin 100. seriekamp, score tosifret antall mål. Dessverre skulle ikke det gå, hovedsaklig takket være Halvei og Sarheim. Sistnevnte fremstår som stivbeint og gammel og må reddes av en utrustende keeper. Dessverre er ballen for lengst borte når Halvei klinker ned National-spissen i bakken. Straffe og rødt kort. Hoff tar over keeperhanskene, men får bare fingerspissene på ballen.

Kampen ebber ut, bl.a. med et scoringsforsøk fra avspark, som går centimeter over tverrligger. IL Tempo legger om til 4-4-1 og kontrollerer inn til 9-4. Sesongens 2. seier er et faktum og til tross for defensiv trøbbel til tider er det ingen grunn til ikke å være fornøyd etter en slik knusende seier. Etter trening torsdag kl. 16:00 på Terrabanen venter HIST i ny viktig seriekamp på fredag.