IL Tempo (4-3-1-2):
22. Stig Smolan
6
18. Vidar B. Jenssen
7
24. Nils Dalehaug
8
3. Vegar Olsen
9
11. Eirik Rønning
7
0. Erik Eikebrokk
6
15. Kenneth Aalbu
8
20. John Johnsen
7
4. Joakim Rønning -> 30. min
8
<- 30. min 77. Geir Bekken
7
7. Steinar Larsen -> 30. min
5
<- 30. min 10. Tor H. Bjørgum
6
16. Ove Hoff
7
Formasjon:

Tre stjerner:

 
 

Harde fakta:

IL TEMPO
1-0 Bjørgum 26' (Aalbu)
2-1 Bjørgum 67' (J. Rønning)

2
(1)

CHARLOTTENLUND

1
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 6-7
Forhold: Igjen gode forhold i stabile ABRA-hallen. En kjølig vind fra nordøst, men den kunne nesten ikke merkes. Overskyet.

Charlottenlund møtte opp enda tidligere enn sist gang, mens IL Tempo valgte å sette oppmøte til ti minutter før kampstart. Planene om lagbilde ble av demokratiske årsaker kansellert og flere av såkalte talentfulle unggutter glimret med sitt fravær grunnet billig øl på byen mens de mer etablerte opererte med mer solide unnskyldninger med alibi og troverdighet. Sarheim, Halvei og Berg henviste til legeerklæring og kink i nakke, kne og hofteparti, mens Robert Preller og Steffen Ellingsen lot seg friste av rus i hyggelig lag. Eivind Arne Bjaaland og Steinar Larsenvar ute med feber, men sistnevnte ble lurt til å spille etter lovnader om kapteinsbind. Et bind som ikke ble medbrakt til kjempens store frustrasjon.

Kenneth Aalbu og John Johnsen forsøkte å prate seg inn på laget, samt å slippe å spille mer enn 1. omgang, grunnet diverse sosiale lag og foreninger med ølen som sentralt objekt i sin logo. Aalbu spilte hele 1. omg, mens Johnsen takket for seg kvarteret før slutt i 2. omg. Begge forlot hallen til trampeklapp fra et stort oppgulp av tilskuere.

Charlottenlund åpnet som vanlig kampen i høyt tempo, mens IL Tempo måtte spille seg varme ved å spille ball i hatt med CSK-spillerne, alá sist kamp. IL Tempo spilte seg frem til halvveis innpå CSKs banehalvdel, mens CSK ikke greide å bryte høyt på IL Tempos banehalvdel. Dermed ble det ikke mange sjanser i 1. omgang, men etter mange flotte kombinasjoner mellom Eirik Rønning og John Johnsen på venstre, og Jenssen og Aalbu på høyre, utnyttet IL Tempo etter hvert overtallet sentralt i banen. Rønning spilte gjennom unge Hoff på blank goal, men "Elg" skjøt hårfint utenfor. Oppskriften var den samme minutter etterpå, men denne gangen fomlet Hoff med ballen for lenge. Ove var forøvrig et konstant uromoment til tross for sin noe spede bygning og jobbet utretttelig defensivt.

Scoringen skulle likevel komme, da spillet ble omhyggelig bygd opp bakfra med forløsningen på venstre siden. Rønning jr. slo et par tuneller for moro skyld og kombinerte med Johnsen før ballen endte hos Tor Haakon Bjørgum, som havnet i en-mot-en med CSK-backen. Bjørgum dro elegant av én før han slo et flott innlegg med yttersiden av venstrefoten rett i mål. 1-0 til IL Tempo, noe som på dette tidspunktet var fullt fortjent. Faktisk var det ikke før inntil et par timer før kampstart at en hårsår Bjørgum innfridde kravet om oppmøte til tross for hekseskudd etter et dårlig utført markløft tidligere i uka. Ironisk, ikke sant?

Med Erik "Biff" Hoff ute, måtte Eikebrokk bekle ankerrollen og mante til konsentrasjon i minuttene etter scoringen. Derfor var det ikke mindre enn fortjent at CSK scoret etter at Eikebrokk klønete mistet ballen på egen banehalvdel etter forsøk på tunnelpasning. Både Dalehaug og Smolan burde avverget, men ballen smøg seg uansett inn i lengste hjørnet. Ledelsen var borte nesten før den oppstod. For enkelt.

Heldigvis lot ikke IL Tempo utligningen gå nevneverdig innpå seg og spesielt Kenneth Aalbu tok tak på midtbanen. Jenssen gikk på utallige offensive løp fra sin backplass, og ingen vet nøyaktig hvor mange ganger CSKs venstreside ble utspilt etter veggspill mellom nevnte duo. Geir Bekken entret etter hvert også banen for å forvalte sin klokskap og årelange oppbygde rutine, men måtte i stedet bite i seg slengbemerkninger om ny hårfarge og et noe uteknisk løpesett. Bekken skyldte på dårlige treningsgrunnlag, mens Rønning skyldte på hårføneren.

Forsvaret spilte en utmerket kamp og det var hevet over enhver tvil at de opprettholdt konsentrasjon og storspillet utover i 2. omgang. IL Tempo-spillerne begynte å tære på kreftene akkurat som sist, men spilte denne gang en langt mer fornuftig 2. omgang rent taktisk enn sist. Charlottenlund ble tvunget til å pumpe ballen inn i vår 16-meter, der Dalehaug, Olsen, Eikebrokk og Smolan ryddet opp i det meste. Charlottenlund kom kun til 4 store muligheter i omgangen, en lobb i tverrliggeren, et skudd som sneiet krysset, en redning på streken og et skudd som ble blokkert på 12 meter.

IL Tempo fulgte oppskriften til punkt og prikke så lenge kreftene varte, men da tok Joakim Rønning ballen i egne hender, dvs. føtter. Etter en langt innkast, til Jenssen å være, mottok Joakim ballen ti meter inne på egen banehalvdel, tverrvendte i sålemottaket og avanserte 20 meter langs sidelinje med flere CSK-spillere på ryggen. En tofotsfinte satte ytterligere to motspillere ut av spill før en skulderrykk og øyenbrynheving forløste det nødvendige rom sentralt i banen. Rønning crosset over høyresiden av CSK-forsvaret og satte opp Bjørgum i en ny en-mot-en situasjon. Bjørgum virket adskillig mer bestemt enn tidligere i kampen og dro seg ut mot venstre før han fyrte av et prosjektil med venstra som ikke stoppet før det fant nettmaskene.

Dette skulle vise seg å bli kampens siste scoring, men ikke uten dramatikk. Dommeren la til flere minutter og IL Tempo opererte på slutten i et taktisk virrvarr med brede spisser og uten press på ballfører. Formasjonen minte om noe alá 6-2-2, men uten at CSK greide å benytte seg av kaoset. Stor ros til Dalehaug og Olsen som virkelig viste en kvalitetsmessig progresjon utover kampen.

PS: Charlottenlund stilte med en rekke spisser som scoret godt over 70 mål hver forrige sesong. En av dem scoret til og med flere mål sist sesong, enn laget han spilte på. Men det hjalp ikke mot IL Tempo-forsvaret...

Forum

Det skjedde