IL Tempo (4-2-1-2-1):
1. Bjørn Flyen
5
5. Magnus Sarheim
6
18. Vidar Jenssen
5
3. Vegar Olsen
5
11. Eirik Rønning
5
2. Erik Hoff ©
6
20. John Johnsen
3
0. Erik Eikebrokk
6
33. Magnus Jystad
4
7. Steinar Larsen
8
4. Joakim Rønning
7
Formasjon:

3 stjerner:
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

IL TEMPO
1-2 Larsen 24' (J. Rønning)
2-4 Larsen 37' (J. Rønning)

---
3-4 Hoff 55' (Larsen)
4-5 J. Rønning 90' (Larsen)

4
(2)

LADE FK
0-1 3'
0-2 19'
1-3 30'
1-4 35'
---
2-5 89'

5
(4)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 7-12
Forhold: Forholdene lå absolutt til rette for at Lade FK kunne ta sin første IL Tempo-skalp på flere måneder. Onde tunger hevder Lade FK stilte med dobbelt så mange spillere som IL Tempo gjorde. Når i tillegg hr. Walstad truet IL Tempo-kapteinen med pryl, lå forholdene absolutt til rette for 3 poeng til bortelaget. I videre referat vil vi unngå å gå inn på episoden som Walstad og Hoff kjenner til. Og så kan Lade-spillerne forøvrig spørre Walstad hva det dreier seg om slik at vi holder denne saken internt og bak lukkede dører, fjernt fra eksterne rettsapparater.

En rekke sentrale IL Tempo-spillere glimret med sitt fravær noe som gjorde forutsetningene vanskelig for å ta tre poeng til denne kampen. Da hjalp det heller ikke at Vidar Jenssen kjørte langt under fartsgrensa i sin sko-jakt, at John Johnsen ikke hadde spist hele dagen grunnet sin ekstreme kamp mot kiloene og buddhamagen og heller ikke Robert Preller gjorde mye nytte der han stod på sidelinja med brudd i ankelfestet.

Likevel stablet IL Tempo 11 mann på beina og opprettholdt med det den stolte tradisjon med at ting ordner seg, om enn ikke i siste sekund, så i alle fall på overtid. Jenssen rakk også å entre banen før kampen var avgjort etter å ha kjempet seg inn i en small-utgave av IL Tempo-drakten. Drakten skal forøvrig ha påført Jenssen så store bevegelighetsproblemer underveis i kampen at han måtte bytte sko midtveis i 2. omgang.

Lade FK benyttet anledningen til å ta ledelsen allerede etter 2 minutter da John Johnsen opererte som julenisse, uten det hvite skjegget, men med alle andre nødvendige ingrendisenser for å oppfattes som julas ikon og store helt, og serverte ballen på sølvfat til en Lade-spiller som gjorde ingen feil alene med Bjørn Flyen. Jenssen må utvilsomt ta store deler av dette målet på sin kappe, da han virket å være totalt fraværende i scoringsøyeblikket. Flyen kastet seg som en tiger etter ballen, men kom aldri frem grunnet for dårlig oppvarming. Larsen stod som vanlig for oppvarmingen av keeper, men greide heller ikke denne gangen og treffe målet underveis.


2-0 scoringen kom ikke lenge etterpå da Lade på en av sine få turer i angrep greier å sleive et innlegg i lengste hjørne. Bjørn har ingen mulighet til å avverge og dette fremstår mer og mer som dagen hvor Lade FK har både herr og fru Foruna på sine side. Dagens IL Tempo-spiller, Steinar Larsen, fører hjemmelaget inn i kampen igjen med sin 1-2 scoring, etter å ha blitt flikket gjennom av Rønning som forlenger Eikebrokks gjennomspill.

Men hvor lange var IL Tempo i paradis? Lade FK går rett i angrep og utnytter en leif av Eikebrokk og et overraskende skudd kommer for fort på Bjørn Flyen som må kapitulere. IL Tempo sliter, men gir seg ikke. Likevel er dette en kamp som på alle måter beviser hvorfor IL Tempo sliter denne sesongen. I løpet av kampens 90 minutter er det ingen av lagene som fester noe som helst grep om kula. Etablert spill er totalt fraværende og det finnes ingen plan over spillet. Alle gode prestasjoner er av ren individuelle karakter og det er få eller ingen kombinasjoner, det er ingen gjenvinninger og det er ytterst lite samarbeid offensivt som defensivt. Defensivt er det ingen som sikrer, midtbanen følger ikke løp og det er tilfeldighetenes spill i hele kampen.

Lade FK er ikke det spor bedre enn IL Tempo, men får gjennom innsats, jernvilje og disiplin etter hvert flere muligheter enn IL Tempo. Likevel tennes en gnist hos IL Tempo når Steinar Larsen dunker inn en ny flikk fra Joakim Rønning og det står 2-4. Lade FK knytter seg og tør ikke sende så mange folk i angrep lenger. Kvarteret før og etter pause er i IL Tempos makt og Lade FK fremstår mer enn noen gang som IL Tempos nemesis i 6-3-1 formasjon og klareringer dit tilslagets tilfeldigheter bærer den. Men de spiller i det minste for seier - de forsvarer en tomålsledelse som snart skulle bli til en.

Eikebrokk utnytter igjen rommet mellom Lades midtbane og forsvar og spiller gjennom Larsen som alene med Lade-forsvaret gjør ingen feil og bommer på ballen før han går i bakken med et brak. Uvisst hvem som skal få assist på Hoffs straffescoring da Larsen aldri var borti ballen...Hoff gjør ingen feil og dunker ballen i mål for sitt 4. for sesongen, det 3. fra krittmerket. Gløden vokser i Hoff samtidig som IL Tempo for tro på poeng og kanskje seier. Eikebrokk dunker et frispark i kryssfestet, mens Lade FK brenner et straffespark etter at Jystad kvestet en Lade-spiller bakfra. Nærmere enn det stangtreffet skulle IL Tempo aldri komme. Skuddene haglet mot Lade-keeperen fra utenfor 16-meteren, men kun en promille av dem traff mål.

IL Tempo skjøv alle mann i angrep og stod tilbake med et forsvar som ikke fulgte med i timen da læren om å falle av ble beskrevet. To minutter før slutt når også IL Tempo har tatt i bruk langball-trikset og mislyktes til de grader, utnytter en Lade-spiller fortunas makt da han i et klareringsforsøk 20 meter fra mål, dunker ballen i bue over Flyen og i mål. IL Tempo gir opp, men det gjør ikke Joakim Rønning som kriger til seg ballen på 10 meter og belønner med det Larsen med dagens 2. assist og 4 poeng. Ny pers for begge to, med henholdsvis 3 og 4 poeng i en og samme kamp.

Dermed ender IL Tempo med all sannsynlighet på 6. plass denne sesongen etter tap mot rivalene Flatås og Lade FK. Ergelig, spesielt med tanke på at seier i disse to kampene trolig ville gitt IL Tempo 2. plassen bak Ørland. Neste uke venter nettopp Ørland, som har vunnet 14 kamper på rad. Klubbene har veddet en kasse øl seg i mellom om hvem som vinner kampen og det er ventet at IL Tempo stiller sitt beste mannskap i kampen for å greie akkurat dette og i det minste avslutte sesongen på samme måte som vi startet den, nemlig med å slå en av favorittene...

Forum
 
Det skjedde