IL Tempo (4-3-1-2):
22. Stig Smolan
4
-> 18. Vidar Jenssen 2. min
5
<- 33. Magnus Jystad 2. min
7
5. Magnus Sarheim
6
3. Vegar Olsen
7
-> 11. Eirik Rønning 35. min
7
<- 6. Morten Berg 35. min
5
15. Kenneth Aalbu
7
0. Erik Eikebrokk
5
19. Robert Preller
6
4. Joakim Rønning
5
-> 7. Steinar Larsen 55. min
5
<- 17. Frank Halvei 55. min
4
-> 14. Bruno Coelho 45. min
6
<- 45. Ronnie Gjevik 45. min
8
Formasjon:

3 stjerner:
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

IL TEMPO
1-1 J. Rønning 21'
(Eikebrokk)

1
(1)

BJØRGAN/FOSEN
0-1 2'

1
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 14-6
Forhold: Dårlig samvittighet og sinne møtte IL Tempo-administrasjonen da det viste seg at Nardo ikke hadde organisert klargjøring av garderober og andre fasiliteter som man bør kunne forvente til en såpass stiv pris som 2000 kr per kamp. Mellommenneskelighet og sympati går til Bjørgan/Fosen-spillerne som måtte skifte som Supermann i baksetet av bilen eller på rent naturistvis. Et helvetes til regnvær.

Stor uvisshet knyttet til hvilke spillere som meldte seg til tjeneste foran dagens kamp. Forklaringene var mange, forkalkningene få, legesjekk ble raskt gjennomført og påbud om aktiv sykmelding nedsatt for resten av sesongen. Treningsoppmøte uka før var helt midt på treet, med en jevn stamme på 7-8 mann pluss et par attpåklatter som bidro til at treningsøkten ble av det positive slaget, i alle for de som møtte opp.

Rett etter kampstart åpnet himmelen seg og Guds vrede fosset over alle de 21 spillerne, på dette tidspunktet var Stig Smolan for lengst tørr mellom tærne og nykjemmet i håret, for ikke pokker om han gadd å stå bakerst i slikt vær. Rødt kort og hjem i skammen etter bare 2 minutter etter en skandaløs dommertabbe av Dagfinn Hoffstrøm. Rønnings klarering fra venstresiden blokkeres av en Bjørgan/Fosen-fot og ruller pent og pyntelig til en medspiller som står cirka 15 meter i offside. Vedkommende setter opp et enormt tempo, til tross for en ekstremt lite aerodynamisk kropp og fosser bokstavelig talt gjennom alene med Smolan. Sistnevnte ser sitt snitt til å sikre seg en plass i historiebøkene og feller motstanderen som bakerste mann. Dommeren refererer til flere tv-episoder, regelverk og hva annet som gudene kunne tilby han i denne stund. Rødt kort og straffe er fasiten til heftige protester og diskusjoner.

Smolan tar med seg Jenssen til dusjen hvor Ståle Petersen venter. Inn for Jenssen kommer Magnus Jystad. Ironisk nok at for første gang i historien som IL Tempo har to rene keepere med i troppen til en kamp, blir den ene av dem utvist etter bare 2 minutter. Morsomt for Jystad som må hive seg etter et straffespark helt uten oppvarming. Ros må dog gå til Stig Smolan som holder nullen for første gang i IL Tempo-karrieren. Så får det da være at det var i bare 2 minutter. Det sier historiebøkene ingenting om...

Rokeringer må til i IL Tempo, en surmulende, søkkvåt, og hekseskuddskutt Jenssen ble som sagt ofret til fordel for keeperreserve Jystad, Sarheim gikk ut på høyrebacken og Larsen ned som stopper sammen med Olsen. Formasjonen nå kunne minne om noe alá 4-3-1-1 eller 4-3-2, alt ettersom over hvor stort område Joakim Rønning jobbet. Debutant Bruno Coelho opererte som spisskollega og viste prov på skills og ability allerede tidlig. At Coelho er en showmann og kunster med kula betviler ingen, men fotballsko hadde kanskje vært en fordel til neste kamp.

Det er opplagt at det vil bli hardt for IL Tempo å fulføre en hel kamp med bare 10 mann på banen, men målet var å avgjøre kampen før pause, så lenge kreftene varte. Mangel på sjanser har aldri vært et problem i IL Tempo, men effektiviteten må sies å kunne være under enhver kritikk denne sesongen. Det er skremmende når toppscoreren spiller midtbane, har nummer 0 på ryggen og har 3 mål denne sesongen. Dagens beste bommere må sies å kunne være Joakim Rønning, Robert Preller og Steinar Larsen som tilsammen hadde bortimot 15 opplagte scoringsmuligheter. Ja, faktisk dreier det seg om en hel rekke situasjoner helt alene med keeper og enkle avslutninger fra innenfor 5-meteren.

Til tross for mange misser tidligere i sesongen, så det likevel ut til at det skulle løsne da Joakim Rønning utlignet på en herlig hælflikk etter en corner fra venstre. Dette bare minutter etter at Rønning hadde bommet på ballen fra 2-3 meters hold og Eikebrokk hadde dundret et frispark i stanga fra ca. 25. Rett etter målet kom Preller alene med keeper, men grunnet altfor store brystmuskler spratt ballen helt inn til keeper fra 20 meter ute da Preller skulle dempe ballen på sin nyfriserte brystkasse helt i tråd med Olsen/Aalbus "Bli mann blant gutta"-kompendium.

Uavgjort ved pause og Berg, Gjevik og Halvei kom etter hvert inn rundt dette stadiet av kampen. Gjevik og Halvei tok tidlig tak og taklet halve Bjørgan/Fosen-mannskapet ut av banen. I følge statistikere på sidelinjen skal Halvei ha bommet på både mann og ball på 13 av 15 sklitaklingsforsøk, men "fy druen hvor kult det var å slik på det glatte underlaget" skal Halvei ha kommentert etter kampen. "Hvem bryr seg om resultatet, når man har det artig på jobb." sa Halvei etter kampslutt og tok et par skiltaklinger til ved midtsirkelen bare for moro skyld.

I stil med Halvei, bortsett fra at de tok ball og mann, taklet også den nye stopperduoen Gjevik og Olsen så det sang. Det var ikke bare fra himmelen det lynte og tordnet på Nissekollen denne våte søndagen. En etter en fikk Bjørgan/Fosen-spissene gratis flyturer enten de hadde ballen eller ikke.

IL Tempo la seg etter hvert strategisk nok bakpå for å lettere kom til sjanser i bakrommet og tanken var god. Utallige overganger ble budt IL Tempo, men ikke snakk om at Preller, Rønning og Larsen greide å omsette enkle målsjanser til tellende resultat. Dermed ebbet omgangen etter hvert ut uten scoringer, og det var ikke slik at det var kun IL Tempo som hadde muligheter til å avgjøre, også bortelaget var frempå med noen nestenforsøk og selv om det ville vært frytkelig ufortjent, kunne Bjørgan/Fosen høyst overraskende stukket av med alle tre poengene. 1 poeng er selvsagt 2 for lite for et usltent og revansjesugent hjemmelag, men det var klare tendenser til at IL Tempo igjen begynte å ha det litt morsommere på banen i dag, en faktor mange hevder vil være helt avgjørende i fortsettelsen av sesongen.

Forum
 
Det skjedde