IL Tempo (4-3-1-2):
22. Stig Smolan
5
16. Ove Hoff -> 45. min
5
<- 45. min 23. Ørjan Antonsen
6
3. Vegar Olsen
6
6. Morten Berg -> 45. min
5
<- 45. min 18. Vidar Jenssen
8
11. Eirik Rønning
5
2. Erik Hoff ©
6
19. Robert Preller
7
20. John Johnsen
8
0. Erik Eikebrokk
6
7. Steinar Larsen
7
8. Fredrik Lamøy
7
Formasjon:

Tre stjerner:

1. omgang/2. omgang
1. omgang :
Er uheldig, eller udyktig, og slipper inn to tidlige mål. Omgangen blir formet av dette. Tar likevel grep om kampen igjen og produserer en hel del sjanser etter mye god variering i spillet. Bjørgan henger ikke med i svingene når ballen går hurtig på bakken, som den gjør i perioder.


2. omgang :
De to byttene i pausen skapte mer trygghet i de bakre rekker, Bjørgan knapt en sjanse i 2. omgang. IL Tempo står høyere med hele laget og Bjørgan slår langt hele omgangen. Løpsmaskinene Larsen og Lamøy tappes etter hvert for krefter, men Hoff, Johnsen og Preller begynner å løpe høyere oppe i banen.
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

BJØRGAN/FOSEN
1-0 9'
2-0 21'

2
(2)

IL TEMPO
2-1 Lamøy 32' (Johnsen)
2-2 Johnsen 64' (Preller)

2
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 4-13
Forhold: Lett regnskur gjorde banen bløt og anledningen for mange sklitaklinger ble tatt godt vare på av begge lag. Nesten alle spillerne rakk ferja hjem.

Oppgjøret mellom Bjørgan/Fosen og IL Tempo er av mange spådd som creme de la creme og cous cous av beste merke av såkalte bedrevitere. Dog måtte det flytting til for å i det hele tatt få kampen av stabelen, først fra Lade grus til Marienborg. Så videre til Nes gras, i nærheten av Oksvoll, som ikke ligger så langt bra Botngård og Bjugn. Det fantes ikke dusj, lys eller avføringsfasiliteter, men naboene hadde i følge Steinar Larsen både pels på dolokket og mykt dopapir. På bygda opererer de ikke med krepp mao. som de gjør på ferja Flakk-Rørvik.

Mannefallet var som vanlig stort, men likevel greide IL Tempo å stable et solid lag på beina. Dagens redningsmann skulle bli Fredrik Lamøy, som fikk dispensasjon for et comeback, til tross for manglende kontingent for sesongen. Men Lamøy har lovt at penger er på vei, noe også fjorårets matros, Alexander Kongshaug, har gjort. Trekløveret Johnsen, Olsen og Jenssen glimret som vanlig med sin late entrance og sistnevnte ble plassert på benken etter en forferdelig sesongåpning sist helg.

Stig Smolan sesondebuterte og Ove Hoff tok plassen til Jenssen. Berg danner stopperpar med Olsen i Dalehaugs eksamensfravær og Eirik måtte være frimerke på en smårask høyreving, men det fant vi først ut på stillingen 2-0, men det var ikke for sent, som det vanligvis er i andre slike tilfeller. For det er bedre med en fjær i hatten enn en neger på taket.

Kampen kom etter hvert i gang, dommeren ga IL Tempo noen ekstra minutter til ikke å varme opp på. Bjørgan stilte i følge sikre kilder med et helt annet lag i dag enn mot Lade FK sist, ja, til og med David Monkan hadde de børstet støvet av for anledningen. Men det var ikke Monkan som skulle åpne scoringsshowet. Eirik Rønning og Morten Berg ble for passive etter en av Bjørgans mange ukontrollerte klareringer og ballen havnet ute hos høyrevingen, som ikke lot seg be to ganger og dundret ballen i langhjørnet bak en forfjamset Stig Smolan.

Dårlig start, men IL Tempo-spillerne har i følge et gammelt jungelord, veldig gammelt vil mange si, kanskje fra gamle dager, psyke sterkere enn noen andre. Men ikke like lenge etter skulle ballen lide samme skjebne som i stad. Olsen lot en ball sprette over seg og Bjørgans virile indreløper smatt gjennom pressleddet uten markering. Alene med Smolan gjorde han ingen feil og det stod 2-0, og Bjørgan hadde knapt vært over midten. I alle fall om man regner med ballen i beina.

Hadde dette vært driva hadde Bjørgan vunnet, hadde det vært sklitaklingskonkurranse hadde IL Tempo vunnet. Det kunne også ha vært vippekonkurranse og andre morsomheter, men det får vi ta en annen gang, for denne kampen var ikke over. Larsen og Lamøy torpederte til tider et halvt sovende, halvt tregt Bjørgan-forsvar og kom til mange sjanser. Især Larsen viste tidvis "Steinaldo-takter", eller var det "Steinardo"?, men ballen traff liksom alt som stod i veien. Likevel skulle IL Tempo få sin fortjente redusering. Etter et litt for lavt press med dårlig intensitet fikk likevel IL Tempo noen overgangsmuligheter, og denne ble benyttet godt. Johnsen avanserte etter kombinasjoner med Hoff på venstre og sendte ballen i bue over Bjørgan-forsvaret. Der dukket sesongdebutant og likviditetsfantomet Fredrik Lamøy og flikket ballen forbi keeper og i mål. Minutter etterpå hadde Larsen en dobbelmulighet, men det ble bare nesten for Larsen i dag.

Nesten var det også for Vegar Olsen da han frekt forsøkte å sette ballen bak Stig Smolan, men sistnevnte avverget med en feberredning og fikk flikket ballen med hæla ut til corner i stedet. To bytter i pausen. Antonsen skulle takle Bjørgans venstreving ut av kampen, men endte med å takle han ut av banen. Det gjorde samme nytta. Morten Berg virket ikke helt å trives på gressbanen og vant knapt en duell. Vidar Jenssen kom inn for å skape ro i pasningsspillet bakerst og for å bryte oftere foran enn det Berg gjorde. Begge trekkene fungerte knirkefritt og Bjørgan hadde knapt antydning til målsjanse i 2. omgang, om man ser bort i fra et par dødballer.

IL Tempo presset adskillig høyere nå og det spilte ikke så mye rolle at Steinar Larsen måtte forlate banen til fordel for Ove Hoff. Sistnevnte viste god bevegelse, men greide ikke å sette ballen i mål på de to store mulighetene han fikk. Bjørgan flyttet ned Monkan som stopperkjempe, men greide på ingen måte å stagge IL Tempo-spillere som ble mer og mer aggressive for hvert minutt som gikk. Ikke snakk om at denne kampen skulle ende uten poeng. Og utligningen kom. Preller våknet for alvor til live etter å ha stuket en finger og rev seg fint fri på venstre. Pasningen hoppet Erik Eikebrokk over og Johnsen dunket til på dirra. Rett i hjørnet. Jippi sa vi alle sammen og løp tilbake på egen banehalvdel.

Nå skulle tre poeng sikres, men aldri pga. for stor risiko bakover. 1 poeng borte mot Bjørgan/Fosen er uansett godkjent om man ligger under 0-2. Erik Hoff begynte i kjent stil og vandre, men vi vandret liksom typen som kunne pirke ballen over målllinja. Larsen og unge Hoff led av dårlige førstetouch, mens Eikebrokk dunket ballen i solar plexus-området på keeper. Helt på tampen fikk Erik Hoff omgangens beste mulighet etter at Preller på merkelig vis rotet ballen frem til kapteinen på 10 meter. "Biff" slengte ut en fot, som for anledningen dessverre var venstrefoten, og ballen smalt i stanga. Dvs. den smalt ikke, for skuddet var alt annet enn hardt, men stang er stang og returen plukket ingen.

Kampen ebbet ut med et par solide taklinger fra bl.a. Vegar Olsen som ble belønnet med gult kort og Ove Hoff som belønnet keeperen med brukket nese. Preller lurte på om dommeren var både dum og blind, men tok feil i begge og fikk gult kort også han. Dermed var det bare å komme seg i dusjen, eller regnværet som noen kaller det, og rette snuten hjemover. Ferja gikk 22:15, og nesten alle kom frem i tide.

PS: Ørjan Antonsen debuterte i dag for IL Tempo. IL Tempo har spilt 6 uavgjorte kamper totalt, Morten Berg har som eneste spiller, deltatt i alle. Steinar Larsen spilte sin 60. kamp for IL Tempo. Eirik Rønning spilte sin 40. kamp for IL Tempo.

Forum

Det skjedde