MANDAG 16. OKTOBER 2006

Tyholt Futsal med 6 poeng av 9 mulige i Combitel-debuten:
JOHNSEN FORNØYD

(Nidelvhallen/Combitelserien) Det var på forhånd knyttet stor usikkerhet til Tyholt Futsals debut i Combitelserien. Generalprøven mot Nidaros tidligere i uka ga spillerne smaken av hva som var i vente.

Ingrediensene på taktikkmøtet før første oppgjør mot Dragvoll Futsal var like enkle som de skulle vise seg å være geniale. Lavt og samlet press skulle legge fundamentet for lynkjappe kontringer med hurtigtogene Solem og Aalbu på topp. Det tok ikke lang tid før sistnevnte førte Tyholt Futsal opp i ledelsen og ting så lovende ut. Aalbu skulle bli kampens store helt med sine 3 mål. I 2. omgang var Tyholt fullstendig overlegne og Bjørn Christian Müller i målet hadde lite eller ingenting å gjøre. Kampen ble punktert av Morten Solem til 3-1, før Aalbu besørget sitt hat-trick helt på tampen.

Oppskriften var den samme i kamp nr. 2 mot Vika Futsal, en annen debutant. Tyholt styrer kampen fra start til mål, men får ikke hull på byllen. Ikke før i det siste minuttet kommer den store sjansen laget så tålmodig ventet på. Keeper Müller blir med langt innpå motstanderens banehalvdel og i med 4 sekunder igjen på klokka velger Müller å sentre til tross for utmerket skuddposisjon. Erik Eikebrokk sender av gårde et skudd med venstra fra 6-7 meter ute og ballen ruller heldigvis inn i hjørnet. 2 seire av 2 mulige for Tyholt Futsal.

Tap for Overhalla i siste kamp
I 3. og siste kamp står Overhalla på motsatt banehalvdel. Vinneren ville mest sannsynlig lede Combitelserien etter 1. runde og det er Overhalla som mest bærer preg av dette. De møter Tyholt veldig lavt i banen og satser på brudd og overganger. De har én sjanse i 1. omgang og omsetter denne i scoring, noe som står seg til pause.

Etter pausen fortsetter Tyholt dominansen og Eikebrokk fører Tyholt opp i 2-1 ledelse i samme skift, innenfor 2 minutter. Det går mot tabelltopp og 3 seire av 3 mulige for Tyholt, men de siste 6 minuttene ble kaotiske og oppstressede. Müller er uheldig på utligningen og Overhalla flyter på en medgangsbølge. Minuttet før slutt får de igjen muligheten og er dermed eneste lag med full pott etter 1. runde.

Oppsummering
Tyholt Futsal må likevel si seg fornøyd så langt. Kanskje må ambisjonene justeres en smule, som på forhånd mest dreide seg om å beholde plassen. Med et par spillere inn i laget er ikke tanken om en plassering blant de 5 beste helt fremmed. Men først venter Vega, Nidaros og Byåsen Futsal om en måned. Da blir det nok langt tøffere å hente hjem poeng.