5
Formasjon:

Frank Halvei

Etter først å ha klinket ballen i øvre kryss fra 35 meter, kjørte Halvei en tofots-
dragning Geir Bekken ville vært stolt av. Om ikke det var nok gikk IL Tempos "Zlatan" tilbake og dro av samme spiller for andre gang med en Cruyff-vending. Så tok Halvei solid hoftefeste resten av kampen. Banens-beste-symptomene var klare...

Defensivt/Offensivt
Defensivt:
IL Tempo hadde i og for seg full kontroll med Eikebrokks og Gjeviks rutine der bak, men det så neppe særlig elegant ut. Hoff på sentral midtbane hadde en tendens til å forlate ankerrollen og stikke høyere enn indreløperne, noe som ofte medførte overtall for Romolslia. Om det var flaks eller udyktighet som gjorde at de ikke scoret på noen av dem, får være deres problem...Faktum er likevel at Romolslia kun kom til 3 sjanser.

Offensivt:
1. omgang stod til en ener. Ingen turte helt å spille ball langs bakken på en elendig grusbane og ofte ble langpasning eller en tåtuting ut på vingen det valgte alternativ. I 2. omgang var spillegleden en helt annen dog. Halvei fikk fotballen til å se ut som om den var limt til foten og Ben fant plutselig større rom å boltre seg på. Arne ble nær svimeslått, men svimet likevel rundt og forstyrret Romolslia-spillerne. Backene kom veldig lite med, men det får redselen for en uheldig sprett ta skylden for.

Sjansestatistikk: 3-11
Forhold: Været var alle tiders, men hva gledet det når man må spille fotball på en bane Steindølene ville vært stolt av.

Visekaptein Erik Hoff ønsket Ronnie Gjevik og Erik Eikebrokk velkommen i spillergruppa før kamp og Joakim Rønning arrangerte "IL Tempo-ropet" for første gang i år, dog i en noe kortere variant enn tidligere. IL Tempo åpnet med mye rulling av ball i bakre firer, før Romolslia begynte å presse et hakk høyere og stengte mye av rommet for midtbanen. Dette medførte at sentrallinja ikke fikk prege kampen i så stor grad som vanlig. Savnet av Bekken var i så måte stort, da vi sjelden fikk satt opp Ben rettvendt. Likevel fikk vi 1-0 på vår andre sjanse i kampen da Erik Hoff slår en helt forferdelig drømmepasning som på merkelig vis når Ove Hoff. Ove lar seg ikke be to ganger og scorer sitt 2. mål på to kamper som spiss. Minutter etter burde Eikebrokk omsatt en av Hoffs mange perfekte cornere, men ble puffet i avslutningsøyeblikket. Et av Romolslias utallige tjuvtriks.

IL Tempo fortsetter å sette igang kort bakfra når de kan, og bevegelsen blir bare enda dårligere fremover på banen. Når i tillegg Eikebrokk mislykkes med to-tre dragninger som bakerste mann og skylder på dårlig fotfeste, ser det plutselig stygt ut for IL Tempo. Romolslia spiller seg ikke til mange sjansene og truer oss ikke på annet enn dødballene. Dette ble også vår bane i første omgang, når Romolslia finner 2. ballen etter et langt innkast og banens minste- (og yngste-?) får bra treff på halv vollet fra 17 meter. Ballen ruller forbi en dekket Bjørn Flyen.

Ingen grunn til bekymring i pausen dog, men vi blir enig om at Arne og Frank bytter plass. Dette innebærer Frank på høyre og Arne på venstre, og det taktiske genitrekket bærer umiddelbare frukter (husker du sist kamp mot Byneset?). Erik Eikebrokk byr Romolslia på et varsko da han fra avspark skyter i tverrliggeren etter at keeper fikk en hånd på ballen. Minutter etter slår Bjørn Flyen et hurtig utspark i retning Ben Holan som plukker ned ballen frekt på 30 meter før han stormer mot mål. Merkelig nok får Romolslia-stopperen et akutt illebefinnende og faller sammen uten å kunne hindre Ben. Holan lar seg friste og dunker inn sin mål i sin andre kamp på rad med venstra. Forøvrig første gang i IL Tempo-historien at en keeper har assist.

IL Tempo var virkelig kommet i en stim nå og tilskuerne var stumme av beundring over at et lag forsøkte å spille teknisk fotball på dette underlaget. Romolslia-keeperen var også rimelig stum da Hoff dunket inn 3-1 og på mange måter avgjorde kampen, etter at Ronnie Gjevik tok et hurtig frispark. Hoff på sin side hadde sitt å rette opp etter en heftig disputt med kampens dommer minutter før. Romolslia sparket ballen utover sidelinja pga. en skade og da Hoff fortalte dommeren at han nektet å kaste ballen tilbake, ble dommeren med ett et truende vesen og gestikulerte vilt mens han refererte til regelbøker og serverte trusler om gult kort for usportslig opptreden for ikke å kaste ballen tilbake. Hoff tok ingen sjanser og gjorde som dommeren sa.

2. omgangs siste 30 minutter ville neppe blitt husket av mange, om det ikke hadde vært for banens beste Frank Halvei. Ikke nok med at han presenterte sitt velrenomerte fintereportoar, han dunket i tillegg ballen i krysset fra nærmere 35 meter. Herfra og ut spilte IL Tempo med stor selvtillit og en-touch-spillet var tidvis meget presist og ikke minst effektivt. Romolslia ble til de grader løpende imellom og rommene var mange og store. Joakim jobbet hardt kampen igjennom, men fikk heller ikke i dag hull på byllen. Eirik var merkelig anonym på sin venstre side, men hadde full kontroll defensivt dog.

Romolslia fikk et par halvsjanser på slutten. En etter at vi tømte midtbanen totalt for folk og en etter det frisparket Arne Aaslid fikk gult kort for. Alt i alt en vel gjennomført kamp for IL Tempos del, ikke minst med tanke på at også i dag manglet 3 viktige spillere i form av Geir Bekken, Tor Haakon Bjørgum og Steinar Larsen. De øvrige kampresultatene er nå i ferd med å tikke inn, og når dette skrives leder IL Tempo 5. divisjon avdeling 8 på målforskjell.