SERIEKAMP #12

Lagoppstilling:
18. Frank Halvei
5
Står igjen godt i mål i 1. omgang og skaper ro foran seg på banen. Kommer inn på høyre flanke i 2. omgang og virket å ha mange krefter å bruke, dessverre uten å bli brukt så mye som ønskelig. Dårlig en-mot-en i starten, men hentet seg godt inn.
22. Andreas Thyge Nielsen
6
Virket å være i fin form og hadde god kontroll på sin ving nesten hele kampen. Skyld i 6-4 målet som ble skjebnesvangert, dog tydelig merket av en skadet fot.
16. Fredric Vogel
6
God duellspiller og en jævel å ha i rygg. Blir for ivrig på overtid i 1. omgang og lager straffespark. Bevegelig, men rydder nok ikke opp nok med tanke på at vi slipper inn 7 mål...
7. Steinar Larsen
6
Har tydeligvis våknet etter en flau kamp sist og spilte godt i midtforsvaret sammen Fredric. Minus likevel at han ikke dominerer i større grad på dødballer. Fjasete 5-metere.
1. Ove Hoff
6
Var del av et godt forsvar i 1. omgang, med flere fine bidrag offensivt. Gir bort ballen litt for ofte på vei forover og noe urutinert i pasningsvalg samt tilslag. Stod meget godt i mål i 2. omgang.
4. Joakim Rønning
6
Ofrer helsa for IL Tempo. Hvilte seg i rett posisjon defensivt store deler av kampen, men stormet gjennom ved flere anledninger. Holdt stand som venstre back i 2. omgang.
2. Erik Hoff
7
Endelig er gromgutten tilbake i formen fra fjorårssesongen. Hadde nærmest fri rolle og var dominerende på banen utenom de periodene i kampen han mister fatningen og begynner med fjasete ting.
9. Arne Aaslid
7
Utrolig flink til å balansere midtbanen og timer løp i bakrom perfekt. Scorer 2 mål på 2 sjanser, begge som resultat av gode løp. Vinner mange baller sentralt og skaper rom for Hoff.
12. Ben Shlomi Holan
8
Det er sjelden vi ser en spiller passere sin oppasser så mange ganger i løpet av en kamp og med slik stil. Kan skape en dynamittduo sammen med "Haaken" med sin dansende stil og nådeløse avslutninger.
23. Mads Grimsbu
5
Er involvert i de beste IL Tempo-angrepene når han møter fra sentral og spiller fri medspillere i medløp. Greier ikke å true målet nok og sliter med touchen innimellom. Jobber bra og sparker mange på achillesen.
24. Per Pettersen
4
Jobber bra og ligger overraskende korrekt defensivt. Pluss for å filme seg til straffe, men lider naturlig nok under mangelen på fotball de siste 10 årene.
Frank Halvei

Sa klart i fra i pausen at dette ble hans siste IL Tempo-kamp om han måtte stå 2. omgang i mål. Slaktet også Erik Hoff i 2. omgang da Hoff slo sin første dårlige dødball på 10 forsøk med følgende melding. "Ka e det Hoff me dærre pølse-kårneran der??!!"

<- Defensivt/offensivt ->
Defensivt:
Når vi holder lagdelene samler, presser fornuftig, stenger vi de flest rom og Byåsen kommer ikke til mange sjanser. Vi er dog for dårlige på returløp, både når vi blir brutt midt på banen eller misser en avslutning på mål. Byåsen scorer bare på én dødball, 3 færre enn i vår-oppgjøret.

Offensivt:
Ben var et angrep for seg selv på venstresiden og kombinerte ofte fint med Erik Hoff. Hoff var tidvis flink til å styre spillet og vendte ofte med stort hell. Offensivt led vi under savnet av en målkåt spiss, men ros til Per og Mads for å gjøre en taktisk god gjennomført kamp defensivt.

Tilskuere: 2

Utrolig nok greide IL Tempo i dag å starte med 11 mann, men uten Eirik Rønning, Frank Gunnar Dahl, Fredrik Lamøy Andreas Dahl, Magnus Sarheim og Tor Haakon Bjørgum. Man skulle kanskje tro at utgangspunktet for seier da var dårlig. At vi ferdighetsmessig stod så mye tilbake for topplaget i serien at vi i realiteten ikke hadde trengt å spille om poengene, at de allerede var utdelt. Sjelden har vi fra sidelinjen i større grad opplevd at man kommer usedvanlig langt med vinnervilje og innsats.

For det som skjedde på Lade Kunstgress utover i 2. omgang denne onsdagen var intet mindre enn høyst overraskende og ganske så imponerende. Faktum er at de nevnte spillerne som ikke spilte kampen, skal slite ganske mye med å spille seg inn i førsteelleveren, i alle fall med det første. Men la oss ta det hele fra starten av:

2 minutter til kampstart, 10 mann, nok en gang uten keeper, Erik Hoff hadde fortsatt ikke dukket opp, ingen varmet opp og Byåsen-spillerne formerlig florerte. Likevel åpnet vi også denne kampen som de tre foregående. Med godt forsvarsspill, disiplinert bakover på banen og noe forsiktig fremover, før vi tidvis eksploderte. Sistnevnte ble også vår bane for 1-0-målet, dog burde Fredric Vogel med enkelhet avverget målet, da han ble med vingen ut mot cornerflagget i stedet for å markere sentralt.

Vi følte oss snurt og lurt, ettersom Byåsen ikke hadde hatt noen sjanser på dette tidspunktet. IL Tempo hadde hatt halvsjanser ved Joakim og Hoff, uten at de gav den ønskede uttelling. Midtbanen fikk mye skryt underveis, også fra bortelaget. Balansen var god og den defensive jobbingen var utmerket. Så hvorfor slipper vi da inn 7 mål ? hvis midtbanen spiller bra og forsvaret ikke er skyld i målene ?

1) Dødballer. Straffesituasjonen var totalt unødvendig av Fredric, da han holder en feilvendt Byåsen-spiller i armen. På corner i 2. omgang får en av banens minste spillere gå umarkert opp og heade i mål fra 4 meter.

2) Selv om vi jobber godt tilbake, er det vanskelig å forsvare seg om vi har for få menn tilbake. Vi må bli flinkere til å holde igjen på motsatt side og trekke inn for å sentralisere den defensive delen av laget.

3) Overganger. Vi unngår tunge jobber bakover på banen hvis vi er flinkere til å avslutte angrepene, eller fyller bedre etter med laget for så å vinne igjen ballen høyt på banen.

Som tidligere nevnt lagde Fredric straffespark på overtid i 1. omgang, etter at Erik Hoff hadde sendt avgårde en kanon, som Byåsen-keeperen fomlet vel lenge med og kunne ikke forhindre Arne Aaslid i å dunke returen i mål. Hva som fikk Arne til å gå på et løp som så så håpløst ut, er foreløpig ukjent, men viser en vinnervilje og instinkt som gjerne må etterfølges. Arne gjentok bedriften i 2. omgang...

2-1 ved pause og keeperbytte. Ove tok over hanskene fra Halvei som entret banen som høyre midtbane. Hvorfor IL Tempo plutselig mistet grepet om kampen, kom nok trolig som et psykisk resultat av straffesparket rett før pause. Selv om Fredric bedyret sin uskyld kunne vi vanskelig si oss uenig med dommerens avgjørelse. Byåsen scoret på sine 3 eneste sjanser den første halvtimen av 2. omgang og kampen så avgjort ut.

Heldigvis ga ikke IL Tempo opp. I angrepsposisjon besørget først Erik Hoff redusering til 2-5 etter at debutant Per Pettersen filmet seg til straffe, før Ben Holan og Arne Aaslid reduserte en gang hver. Uheldigvis følte IL Tempo med ett presset og redselen for å miste grepet om kampen, ble med ett større enn ønsket om å vinne og angrepsspillet mistet raskt sitt tempo og presisjon. Selv om vi hadde et par muligheter på stillingen 4-5, avgjorde Andreas Thyge Nielsen kampen for Byåsen da han bommet på ballen langt nede på egen banehalvdel og tillot Byåsen overtall innenfor 16-meteren og muligheten til nærmest å gå ballen i mål.

7-4 ble kampens siste mål, men totalt sett ga kampen nok en gang troen på at en seier er i emning. Med så mange sentrale spillere ute av laget, en enorm innsats og mye utsøkt pasningsspill, selv under press, kan man vanskelig se for seg at et Flatås-lag uten moral, i elendig forfatning skal være noen match for et seierssugent IL Tempo-mannskap, som forøvrig stiller mannssterkt på søndag. Hele 15 mann skal visstnok være klar til dyst. Onde tunger har også spekulert i om kometen "Dalorna" slår ned med et brak på Nissekollen søndag og lager solide etterskjelv som skal gi Flatås-spillerne store problemer med å holde seg på beina.