9. Eirik Rønning
6
Formasjon:
Lade FK

Lade-stopperen som på stillingen 0-3 roset Erik Hoffs rutine da Ben Holan først la seg ned pga. krampe-tendenser, før Erik Hoff etterpå brukte 1 minutt på å forsøke å tøye bort Holans kramper én meter fra sidelinjen. Lade-stopperen utbrøt spontant: "Fy faen kor rutinert det der e!" PS: 4 IL Tempo-spillere pådro seg krampe i løpet av 2. omgang, 3 av dem ble behandlet med pils, med vellykket resultat.

Dagens bilde:
Klikk på bildet for å forstørre og lagre som wallpaper.
<- Defensivt/offensivt ->
Defensivt:
Å hindre hjemmelaget i å komme til mer enn to sjanser er en prestasjon som aldri før har oppstått i IL Tempo-sammenheng. Holder nullen for 3. gang i IL Tempo-historien (på over 50 kamper) og scorer i tillegg 3 av 4 mål (etter corner). Forsvarsspillet ble satt i fokus av den nyansatte manageren Geir Bekken og opplegget ble fulgt til punkt og prikke. Larsen og Vogel dominerte i duellspillet og midtbanen jobbet knallbra bakover. Offensivt var vi flinke til å avslutte angrepene og fikk usedvanlig få kontringer imot.

Offensivt:
Periodevis rullet vi over Lade FK med godt og hurtig angrepsspill, i de øvrige periodene lokket vi hjemmelaget høyt på banen og kontret dem i senk. Selv om vi ikke var sedvanlig flinke til å utnytte mulighetene beviste vi for alle vårt talent da vi omsatte muligheten til 4-0. Et mål som fra keeper tok 13 sekunder å omsette bak hjemmelagets keeper. Endelig gjennomslag for vårt innøvde cornertrekk, som ex-manager Eikebrokk i lang tid har forsøkt å implementere i laget. Øvelsene bar endelig frukter i dag og ros må gå til Eikebrokk for troen på at cornertrekk kan medføre scoring...

Tilskuere: 15

Etter at bekreftelsen fra IL Tempo-styret forelå om at Erik Eikebrokk var løst fra managerstillingen, sank med ett oddsen for IL Tempo-seier. Det har lenge versert rykter om at et managerskifte var i emning, som et siste forsøk på å blåse nytt liv i IL Tempo. Geir Bekken har ikke likt omtalen som "Frelseren av IL Tempo," og har stort sett holdt seg i bakgrunnen hele denne sesongen til tross for utnevnelsen i vår som sportslig konsulent. Selv om Bekken ble lurt opp i stry i timene før kampstart til å ta fatt på managerjobben, var det en smørblid Bekken som ved kampslutt feiret med sine undersåtter.

Det var atter en gang lovt boller og pils til spillerne ved seier, men som en bonus i dag var pausepils og jägermeister til kampens to beste spillere sentrale ingredienser. Fredric Vogel ble matchvinner med sine to mål, det siste med kneet, mens stopperkollega Steinar Larsen mottok den andre jägermeister. Ettersom "Steinaldo" opererte som sober sjåfør denne kvelden, tilbød en vennligsinnet Arne Aaslid å skåle med Fredric i stedet.

Bekken ble av IL Tempo-styret oppfordret til å gjennomføre en rekke grep av ulik karakter. Bekken tok oppfordringen på strak arm og satte igang flere prosesser. De tre viktigste i dag var 1) Samling 20 minutter før kampstart (pep-talk). 2) Oppvarming. 3) Cornertrekk!! Sistnevnte skulle vise seg å bli kampens mestertrekk, da IL Tempo omsatte sine to første cornere i tellende resultat, samt scoring på ytterligere en corner i 2. omgang som punkterte kampen.

Til tross for Bekkens formanende ord fra sidelinjen før kampstart virket likevel spillerne noe preget. Selv om vi stilte med spillere som Sarheim og Bondlid på benken, og en tatovert Fredrik Lamøy, hadde man håpet på at IL Tempo skulle ta hånd om ballen de første minuttene og presse hjemmelaget bakover. Det motsatte skjedde, uten at Lade greide å skape noen farligheter. Etter hvert skapte forsvaret flere kontringsmuligheter gjennom godt duellspill og ved å bryte foran Lade-spissene. Flere ganger var vi nære ved å komme alene mot keeper, men det var ikke før en av kontringene resulterte i corner at vi endelig kunne strekke armene i været, brøle i ørene på hverandre og skåle med pils. Bekkens cornertrekk slo til på første forsøk da Steinar kom seg fri på bakerste stang og dunket ballen i nota med bredsida. Mens Lamøy og Sarheim slo floke på hverandre, stresset Bekken fælt med at det fortsatt var 70 minutter igjen av kampen og at konsentrasjonen bakover måtte opprettholdes. Ex-manager Eikebrokk gav totalt faen og blandet ukontrollert solbærtoddy med vodka.

Og vær for all del ikke i tvil om at IL Tempo opprettholdt konsentrasjonen. Forsvaret og midtbanen sideforskjøv utmerket og Vogel/Larsen brøt titt og ofte og skapte nye overgangsmuligheter som vi innimellom rotet bort pga. overambisiøse langballforsøk. Likevel var det liten tvil om at Lade var rystet over det bastante forsvaret de møtte. Debutant Bjørn Flyen, som spilte sin første fotballkamp på 5 år, hadde ikke mye å gjøre der bak, men alternerte gjennom å være en verbal støttespiller for backrekka og plukket enkelt ned det som var av lange innkast og dårlige dødballer fra hjemmelaget. 10 minutter etter 1-0-målet viste IL Tempo igjen hjemmelaget hvordan man omsetter en dødball. Eikebrokk rev seg fortvilt i håret på sidelinjen og satte både en og annen gang blikket i ryggen på Bekken. Erik Hoff slo en ny god corner som Ben Holan nakkestusset fremover til Fredric Vogel som på artistisk vis scoret sitt første mål for IL Tempo. Jubelen stod i taket på IL Tempo-benken, mens Eikebrokk på nytt fylte koppen med solbærtoddy og anklaget spillerne for å utøve et iscenesatt narrespill for å svekke Eikebrokks stilling som manager. Bekken humret, opererte med bred beinstilling og la armene i kors før han pakket en ny klump helvetesjord oppunder leppa.

Fra 2-0 scoringen og omgangen ut imponerte IL Tempo de fleste tilskuerne også med godt banespill mot et etablert Lade-forsvar. Vi kom i bølger mot hjemmelaget som beinet ballen unna så godt de kunne, men selv Lade FKs innbyttere komplimenterte spillet IL Tempo utøvde på Lade kunstgress. Selv om vi ikke punkterte kampen før dommeren blåste for pause, var vi på god vei mot sesongens 2. trepoenger. Bekken valgte sine ord med omhu i pausen og de så ut til å virke. Konsentrasjon, dødballer og kommunikasjon var sentrale stikkord.

Sarheim og Bondlid kom inn som henholdsvis høyre back og venstre midtbanespiller ved pause og opprettholdt det gode spillet som forgjengerne hadde stått for. Sarheim alternerte mellom å komme på galopperende løp ned mot Lades dødlinje og gode oppspill fra back. Bondlid slet med krampe allerede etter 5 minutter, men fant etter hvert sin posisjon og utfylte resten av midtbanen godt med god defensiv jobbing og truende løp sentralst i banen. Holan, Larsen, Rønning og Aaslid viste allerede prov på gode krampetendenser som resulterte i frekvensielle substitusjoner utver omgangen. Kampen ble punktert halvveis ut i omgangen da Erik Hoff la sin 10. corner for kampen som Vogel forvaltet på utmerket måte. Med kneet dunket han ballen i nettmaskene bak en utmanøvrert keeper som svor mot stengene. Scoringen utløste uvanlige jubelscener blandt IL Tempos spillere og støtteapparat. Ryktene sier at ex-manager Eikebrokk måtte støttes etter å ha lesket seg med sin 5. "solbærtoddy" for aftenen.

"Haaken" hadde hatt et par sjanser i kampen dog uten tellende resultat. Storscoreren var fortvilt over å tape ansikt både på toppscorerlista og hva sitt personlige scoringssnitt angår, og følte seg flere ganger under kampen oversett av medspillere som nektet å spille ballen da "Haaken" befant seg i scoringsposisjon. Heldigvis lot han ikke frustrasjonen gå seg til hode...og var på rett plass til rett tid da Rønning bros. kombinerte genialt på høyresiden. Eirik vendte av et par spillere, spilte gjennom Joakim som stormet forbi sin back og la ut 45 grader til Tor Haakon som bredsidet ballen i langhjørnet. Spillerne stormet mot cornerflagget og lå som en bylt mens dommeren fortvilt forsøkte å brøyte vei for en siste sluttspurt for Lade.

Hjemmelaget fikk et par gratissjanser på slutten, men det var bare én av dem som føltes spesielt farlig. Gjengangeren under dagens kamp var enorm innsats, god tone og kommunikasjon, kontringer og ikke minst vinnervilje. Bekken har utvilsomt tatt med seg en vinneroppskrift til klubben og man kan bare håpe at spillerne ikke lar denne ene seieren på rad gå seg til hode, men fortsetter å slå i hjel fluen på fiendens panne med øks. Liten tvil levnes i fortsettelsen om at IL Tempo kan slå alle og at frøet for en god 2004-sesong allerede gror godt i jorda.