6

Mål: Erik Hoff (4)

Kampens beste spiller: Erik Hoff

IL Tempo led for første gang på en stund under savnet av antall spillere. Når viktige førstelagsspillere var blant disse, var savnet for en gangs skyld merkbart. Joakim og Mads befant seg på trekkspillfestival på Stryn, Ivers debuterte i treningskamp for Barcelona, Sondre er ikke spilleklar enda, Haaken er fortsatt AWOL, Frank var bare delvis til stede, Stig Arild var på vei til Danmark, Thyge Nielsen var også AWOL, mens Arne er på sommerferie i hjemlandet Møre.

Ser man bort i fra dette, lå alle forutsetninger til rette for at IL Tempo skulle stoppe tapsrekken og ta sesongens tredje seier. Frank møtte opp i solbriller og 2,0 i promille, men passerte akkurat den interne promilletesten. Debutant Kristian Bjørnelv bar tydelig preg av debutantnerver før kampstart, noe også åpningsminuttene bar klart preg av, muligens kampens siste 85 minutter også, noe jeg kommer tilbake til senere i referatet.

Flatås spilte de første 5 minuttene med 9 mann og det gikk ytterligere 10 minutter før lagene var jevnsterke, hva antall spillere angikk. På dette tidspunktet ledet IL Tempo allerede 2-0, etter to dødballmål av Erik Hoff. Først et frispark fra 20 meter som keeper ikke leste skruen på, så en corner som ble skrudd rett i mål.

Da Flatås talte 11 mann, så det med ett ut som om IL Tempo la seg bakpå, og respekten for bortelaget steg. Steinar Larsen tok frem arrogansen, og med ett utlignet Flatås, etter to klassiske Steinar-tabber. Håpløst i en sådan stund, når vi kunne tvunget Flatås til å kaste spillere fremover i så smått paniske forsøk på nettkjenning, dribler i stedet Buviksnissen som bakerste mann, samt forsøker å sparke lærkula til Vesuviio i stedet for å bredside ballen ut av farlig sone.

2-2 ved pause, og IL Tempo fikk tid til å justere ett og annet. Jørn og Vegard byttet flanke, noe som skulle forhindre Flatås' noe enkle forbipasseringer på vår venstre side, samt gi Jørn større rom offensivt på høyresida. Vi ble også enige om å legge presset lavere, for å gi spissene og Jørn mer bakrom. Trekket fungerte til de grader, og hadde det ikke vært for et par-tre uoppmerksomme øyeblikk fra Morten Berg, hadde det hele endt som en enkel seier. Tar vi med 4-målsscorer Erik Hoff som bommet på to opplagte målsjanser i 2. omgang, ville 3 poeng vært biff.

For, IL Tempo ble tildelt straffe 10 minutter ut i 2. omgang, etter at debutant Kristian Bjørnelv, som hadde misbrukt et par klassemuligheter minutter tidligere, unødvendig ble lagt ned innenfor 16-meteren. Hoff var sikker eksekutør og scoret på sin tredje dødball for dagen. Dessverre hold vi ikke lenge bakover, og Flatås var ajour i løpet av kort tid. Igjen et mål som burde vært unngått, og det var nå Berginho som hadde et par skandaløse involveringer og lot Flatås-backen spasere inn mot IL Tempo-målet. Dog skal det sies at Vegard misforstår rollen sin som flankespiller glatt, idet han står i ro inne i 5-meteren, som en blanding av sweeper og midtstopper.

3-3, men IL Tempo gir ikke opp. Morten Berg tar et frispark kjapt, og Erik Hoff er med på notene. Takket være Hoff, eller omvendt, sikrer Majoren sin tredje målgivende for sesongen og setter ny personlig rekord med dette. Hoff runder målvakten og ruller lærkula i åpent mål med venstrefoten.

IL Tempo pånytt i ledelsen og Erik Hoff øynet sjansen til ny IL Tempo-rekord med 5 mål i samme kamp. Den gamle har Haaken med 4 mot Munkholmen i 2000-sesongens siste kamp. Og sjansene kom på løpende bånd. Kristian Bjørnelv gav Hoff sjansen to ganger, men Hoff bommet på begge. Presset ble utvilsomt for stort. Også Andreas Dahl hadde en kjempemulighet på heading etter corner fra nevnte Hoff.

Så skjedde det som ikke skulle skje. Lars Dyrdahl dytter en Flatås-spiss med strake armer innenfor 16-meteren og den utilgivelige forseelsen blir selvsagt straffet med straffespark, som omsettes. Roger Kværnø er fortsatt den eneste IL Tempo-keeperen som har reddet straffespark.

2 og et halvt minutt før slutt gjentar Morten Berg brøleren fra 3-3 målet og lar Flatås-backen spasere inn mot målgården, med scoring og 5-4-seier til Flatås som resultat.

2. omgangen var tidvis bra, men i fremtiden vil det være viktig å holde formasjonen kampen ut. Ethvert lag er beste samlet og når det opptrer kompakt defensivt og angriper med hode. Angrepet kan ikke starte før ballen er vunnet. Vi også opptre mer skikkelig bakover på banen. Midtstopperne må gå i duell med hver sin spiss og slik gi Fredric muligheten til å rydde unna de ballene som evt. måtte gå over. Offsidefelle er neppe noe som er aktuelt med sweeper på banen, og det holder å klarere ballen over sidelinja, å partere lærkula oppnår vi lite med, stort sett bare et "forbainna."

Muligens er ballfordeler-rollen litt for stor for Andreas Dahl, Dahlininho passer muligens best som indreløper. Morten Berg må bli mye flinkere til å gå på løp med mulighet for spill på 3. bevegelse, mens det ryktes at en ny ballfordeler kan være på vei til IL Tempo.

Det er en kamp igjen før sommerferien, da trolig med spillere som Mads, Sondre, Joakim og Andreas Thyge Nielsen tilbake. Fredric drar dessverre til Danmark, og vil bli savnet, men Flå 2 skal uansett slås, bunnlag som de er.

God sommerferie til Fredric, mens vi andre møtes på trening mandag og onsdag, samt til kamp den 1. juli på Flå Stadion Gressbane.