Gult kort: Erik Hoff, Vegard Bertelsen, Mads Grimsbu, Joakim Rønning

Dommer: Ole Boine
Kampens beste spiller: Joakim Rønning

12 mann møtte opp til rett og urett tid på Lade Kunstgress. Sesongens hjemmebane skulle i teorien by på spillekåte Giganter som ofret alt for klubblogoen og medspillerne. I stedet sitter vi igjen med en svarteliste med 3 navn på. Eksamen, søvn og busspenger ble prioritert før IL Tempo. Til tross for dette, er det fantastisk godt å vite at de 11 resterende gav alt og mer til for hverandre, for seg selv og for klubben.

Manager Eikebrokk la ut om formasjoner, enkle valg, kreative langpasninger bakfra, lureløp i lange baner før kampen. Om det var dette som lå i bakhodet til spillerne det første kvarteret, vites ikke, men Gimse gikk i alle fall opp i en 2-0 ledelse.

Det var da Mads Grimsbu krummet nakken, strammet slipset og gav faen i å sparke motspillerne på achillesen. Rollene ble derfra og ut byttet om og det var nå Gimse-spillerne, med Geir Bekken i spissen, som forsøkte å sparke fremadstormende Giganter som Arne, Joakim og Mads på hælene, uten å være i nærheten av å lykkes. Mads dro seg elegant forbi hele bondeforsvaret, men lot Joakim få æren av å dunke inn sesongens første mål og tente med dette igjen håpet om tre poeng.

Vi så aldri for oss noen enkel kamp, idet Geir Bekken før kampstart kunne fortelle at Gimse 2/Melhus 2 stilte med flere 3. divisjonsspillere. Uten at vi ble utspilt de første 15, var det IL Tempo som valset opp med festfotball den neste timen på Lade Kunstgress. Arne ble frekt spilt gjennom av Morten Berg 10 minutter før pause, og det stod 2-2. Arne løp fra det som var av forsvarere og satte ballen kontrollert bak en god Gimse-keeper.

Tidligere hadde Erik Hoff ved en rekke anledninger testet Gimse-keeperen. 2 gode frisparkforsøk ble spenstig parert ved stengene. Pause og det var 11 tente og nærmeste uthvilte Giganter som entret kunstgresset for 2. omgang.

Vi holdt fokus på å holde innsatsen oppe og fortsette å benytte bakrommet. Det var en herlig kontring som gav oss ledelsen for første gang i kampen da Erik Hoff genialt tok ned utsparket fra Frank Halvei og leverte ballen til Joakim som nærmeste snublet ballen i mål etter et 90-metersløp i fullt firsprang fra vår egen 16-meter.

Da Joakim påny ble spilt gjennom minutter senere, trodde de fleste at 3 poeng var i havn. Igjen var det Morten "Berginho" som stod på bak. Joakim lot seg ikke be to ganger og løftet ballen elegant i langhjørnet bak en forfjamset Gimse-keeper.

20 minutter igjen, men så tok kreftene slutt. Men hvilken vilje spillerne viste. Det er bemerkelsesverdig i hvilke mengder Arne, Joakim og Mads jobbet på topp. Thomas, Vegard og Arne spilte med krampe og oksygenmangel den siste halvtimen, men gav likevel alt for IL Tempo. Reduseringen kom 20 minutter før slutt, da Gimse-spillerne fikk stå umarkert og bombardere Frank i målet. El Capitaño holdt ut lenge, men måtte til slutt seg lærkula bak seg.

Dommer Boine signalisterte 4 minutter tillegg, men det var først 10 minutter senere at Gimse fikk sin ufortjente utligning, men den måtte komme. IL Tempo-spillerne sjanglet og kom på etter skudd alle som en. Kreftene tok slutt, men til vårt forsvar beregnet vi dem til å vare i 90 minutter, ikke 100. For minutter senere hadde Gimse påny en bra mulighet. Sikre kilder estimerer kampens varighet til rundt 103 minutter.

Haaken fikk med seg de siste 15, da han tok taxi fra byen. Klubbens legendariske toppscorer viste lite vilje defensivt, og kan også klandres for 3-4 reduseringen. Da han heller ikke lyktes alene med keeper minutter senere, var dagen totalt ødelagt for divaen med sølvdiademet.

En skuffet IL Tempo-gjeng måtte bite i det sure eplet, men kampen gav likevel signaler om en stor sesong. Innsatsen var fabelaktig og holdningene og lagmoralen som ble vist på Lade Kunstgress fra 1300 til 1445 var noe helt nytt for IL Tempo, forhåpentligvis signaler om hva som skal skje videre i sesongen. Go Ninja!