Torsdag 23. august 2001 Lade 6 grus
IL Tempo 4-1 Vikåsen

10. seriekamp
IL Tempo (4-4-2) Roger Kværnø - Thomas Sundberg, Steinar Larsen (Lars Dyrdahl 25'), Bjørn Magnus Iversen, Vegard Bertelsen - Martin Høyer-Hansen, Morten Berg, Frank Halvei (c), Vidar Jenssen - Andreas Thyge Nielsen (Lars Gjerdåker 35'), Arne Aaslid

Mål: Martin Høyer-Hansen, Vidar Jenssen, Lars Gjerdåker, Arne Aaslid


Kampens beste spiller: Bjørn Magnus Iversen

Med sprudel og pangstart skulle man tro at det var selveste nyttårsaften på Lade 6 grus. Frank Halvei var førstemann til å teste underlaget på arenaen, og det var overbevisende fornøye å lese av midtbaneelegantens hete blikk.

Superlativene haglet før kampstart og alle og en av dagens giganter drømte om 4. divisjonsspill, hvor "Smørbukk" sjøl til og med garanterte formtopp fram mot sesongstart. Optimismen var på topp, og alle så vi fram til 90 minutters kanonade av Vikåsen-målet.

Godt å ha 10'ern tilbake på banen, Frank Halvei er en viktig brikke både på og utenfor banen. Med et smørfett glis og skikkelig dobbelthake etter et uttall overflødige bloody rullekebabs fra Numero Uno, var humøret med et, ett fett i garderobene på Lade-anlegget. Latteren satt løst og til og med den vanligvis så lune vidar Jenssen fikk trimmet lattermusklene.

IL Tempo tok kontroll over kampen fra start av. Faktum er nemlig det at Vikåsen knapt var over midtbanen de første 45 minuttene. Martin, Frank, Morten og Vidar holdt kontroll over midtbanen med jernhånd. Høy konsentrasjon og finslepen teknikk lå også til grunn for IL Tempos ledelse etter 15 minutter.

Morten Bergs elegante skuddfinte lurte hele Vikåsen-forsvaret som gav Martin H. Hansen en enkel jobb med å plassere ballen i nettet bak en sjanseløs Vikåsen-målmann.

10 minutter senere gjentok historien fra Kvik-kampen seg, da en av våre forsvarsmatroser fant det for godt å forlate arenaen. Latteren spredte seg raskt på en halvfull tribune da speaker opplyste om at Steinar Larsen måte forlate banen grunnet høyt press i endetarmen.

Rokeringer i IL Tempo-laget var trolig grunnen til at omgangen ebbet ut uten flere scoringer. Lars Dyrdahl fant ikke plassen sin på sentral midtbane, og i ettertid burde mulig Martin og Lars byttet plass.

Vikåsen rev til seg initiativet i 2. omgang, da IL Tempo lot til å finne likegyldighet av spillets gang. Vikåsen deler neppe ut gratispoeng, og ble belønnet med utligning da Lars Dyrdahl klønet til et straffespark kvarteret ut i omgangen. Straffesparket ble omsatt i tellende resultat bak en sjanseløs, men likevel tidvis briljant Rogeraldo i IL Tempo-buret.

Det kunne virke som målet satte en vekker i Gigantene, og i 3. gir, satte Vidar Jenssen inn det viktige ledermålet etter å ha blitt spilt igjennom av debutant Lars Gjerdåker på briljant vis.

Uvisst av hvilken grunn, forlot Roger Kværnø buret midtveis i omgangen, og ble erstattet av reservekeeper Frank Halvei. Gode keepere har flaks, og det var akkurat det Frank hadde ved et tilfelle i 2. omgang. Ballen gikk i bue over Frank'ern, var innom treverket flere ganger før ballen returnerte, i hanskene til #10.

Kampen ble avgjort 10 minutter før slutt, da Arne ble spilt gjennom av Vidar Jenssen. Arne gjorde ingen feil alene med keeper og scoret sitt første mål i sin første kamp som spiss for IL Tempo.

Det var intet mindre enn fortjent da Lars Gjerdåker scoret i sin debutkamp minutter før slutt, da han kombinerte fint på kanten av 16-meteren før han knallet ballen i nota bak Vikåsen-keeperen.

 

Forum
 
Det skjedde