IL Tempo (4-4-2) Roger Kværnø - Thomas Sundberg (Vegard Bertelsen 45'), Magnus Sarheim, Steinar Larsen, Fredric Vogel - Martin Høyer-Hansen (Pål Cappelen 46'), Øystein Winsnes, Morten Berg (Erik Eikebrokk 46'), Vidar Jenssen - Erik Hoff (c), Tor Haakon Bjørgum

Mål: Tor Haakon Bjørgum (2), Øystein Winsnes, Martin Høyer-Hansen
Gult kort: Tor Haakon Bjørgum, Erik Eikebrokk

Dommer: Bjørn Schjølberg
Kampens beste spiller: Morten Berg

Selv med ferieavvikling på flere viktige førstelagsspillere som Frank Halvei, Emil Hauge, Andreas Thyge Nielsen, Joakim Rønning og Rune Dahl, var 14 "Giganter" på plass på Tonstad grus for den i utgangspunktet enkle kampen mot nedrykkskandidaten Tiller 3.

Før kampen kom Tillers oppmann bort til IL Tempo-leiren og fremmet forståelse for den seneste tids problemer i klubben. Oppmannen innrømmet selv at 2 av dagens Tiller-spillere ikke var spilleberettighet for dagens oppgjør, og ønsket godkjenning fra IL Tempo-ledelsen til å bruke disse, da kun 2 dager gjenstod før de var klare.

Da Tillers problem var løst, var det tid for å løse IL Tempos problemer. 14 spillere, 11 kan starte. At Pål startet på benken var logisk, ettersom han har vært på kun en trening, men hvilke to andre som skulle vente en omgang, var en vanskeligere avgjørelse uten særlig mange gode argumenter for og imot noen.

IL Tempo tok kommandoen umiddelbart og vi fikk etter avtale Øystein hurtig med i spillet. Øysteins oppgave gikk ut på å løse opp floker på midtbanen og på Tiller-laget til å løpe mye etter ball, dog uten å få tak i den. Øystein var også mannen bak ledelsen da han plasserte ballen i keepers venstre hjørne ti minutter ut i kampen, etter godt vingspill av Vidar Jenssen.

Selv om Tiller kom noe mer med etter hvert, var det fullt fortjent at Martin stanget inn 2-0 på en retur, etter at Steinar fyrte løs med venstreslegga. Steinar vendte elegant bort et par Tiller-spillere før skuddet så vidt ble stoppet på streken, hvis dårlige avklaring gav Martin en forsåvidt enkel jobb.

Tiller reduserte på sin første sjanse i kampen, da nølende forsvarsspill medførte at en Tiller-spiller fikk stå alene skrått ut fra Roger i IL Tempo-målet og plasserte ballen i Rogers langhjørne. Heller ikke i dag greide IL Tempo å holde buret reint.

I en periode på fem minutter hadde Haaken to gode muligheter alene med keeper. Den første ble lobbet i tverrliggeren, mens den andre elegant passerte både keeper og spillere før ballen kontrollert landet i tomt bur.

3 bytter ved pause, ut gikk Morten, Thomas og Martin, mens Erik E., Vegar og Pål kom inn. Lagene utlignet hverandre det første kvarteret, før Steinar Larsen satte full fart fra bakerste rekker, og avleverte ballen til toppscorer Haaken som på overbevisende måte plantet ballen i keepers langhjørne.

Roger klønet til et straffespark 20 minutter før slutt, og Tiller fikk sin tredje 100%-sjanse i kampen. Straffesparket gikk i mål, og lagets defensive statistikk ble ytterligere forverret. Forut for Rogers felling, skal det nevnes at det på nytt var nølende forsvarsspill fra midtstopperduoen.

5 minutter før slutt kom Thomas og Steinar inn som vår nye angrepsduo, mens Haaken og Erik H. forlot arenaen. Steinar og Thomas hadde begge 2 100% sjanser hver, uten at de greide å omsette noen av disse.