4. seriekamp
IL Tempo (3-4-1-2) Stig Arild Gulbrandsen - Magnus Sarheim, Jørgen Helgemo, Fredric Vogel - Morten Berg, Erik Hoff, Vidar Jenssen, Vegard Bertelsen - Erik Eikebrokk - Tor Haakon Bjørgum, Joakim Rønning

Mål: Tor Haakon Bjørgum
Gult kort: Tor Haakon Bjørgum

Etter fredagens garderobeoppgjør på Lade, ble vi under dagens oppvarming enig om å vaksinere oss selv mot kjeftbruk og annen unødig kommentering under kampen. Resultatet av evt. kjeftbruk ville vært at spilleren måtte forlate banen, selv uten innbyttere.

Det vi ikke var klar over, var at vi samtidig vaksinerte oss selv mot å score mål. Tidligere trodde vi at det kun var et spørsmål om tid, men det er nok vaksinering eller kanskje skjebnen.

Vi endret atter en gang spillesystem, tilbake til 352, hvor Erik spilte offensiv midtbane, liggende bak de to lynene på topp, Joakim og Tor Haakon. Morten ble flyttet over til høyre siden, og Erik Hoff frem på sentral midtbane for å sette fart og slå presise baller over Kviks forsvar.

Tanken var god, og vi burde tatt ledelsen etter kun 10 minutter, i det Erik E. slår en glimrende pasning over forsvaret fra venstre og Joakim står dønn alene med keeper. Joakim sliter med å legge ballen utenfor keepers rekkevidde, og prøver som vanlig å plassere ballen "rundt" keeper, og bommer.

I løpet av første omgang, skaper Kvik en sjanse, da et skudd samtreffer i Erik E sin legg og skrur gjennom forsvaret til en Kvik-spiss i offside, noe dommern Schjølberg overser og ender som en enkel jobb å score.

Idet vi entrer banen til 2. omgang, møter vi en knallsterk vind på nippet til orkan, retning: rett i trynet. Som vi vet har Magnus et voldsomt tilslag på ballen, men på hans første 5-metere gikk ballen rett til værs og landet 20 meter fra eget mål. Dommeren burde stoppet kampen.

Helt inntil vi greide å konstant holde ballen på bakken, kom vi aldri ut fra egen banehalvdel med ballen. Kvik spilte spark og hvil-fotball, noe vi også ble tvunget til, da vi måtte hente ballen fra alle steder rundt omkring banen.

20 minutter ut i omgangen scorer Kvik igjen, på en halvsjanse etter corner. Erik E blir stående med to mann, velger feil mann og stusses enkelt i mål. Dette er et problem for laget, mangel på disiplin på faste situasjoner. Både offensivt og defensivt. Laget er ikke rutinerte nok til å bruke til krefter til å få motstanderen ut av balanse, gjennom en liten dytt, spark, verbalt e.l.

0-2 målet var akkurat det vi ikke trengte, men det var etter dette at vi virkelig begynte å spille fotball. Ballen gikk på få touch fra spiller til spiller, og Tor Haakon lager håp med sin 1-2 scoring 15 minutter før slutt. Et pent halvvolleyskudd i keepers høyre hjørne. Vi til dels bombarderer Kvik-keepern de siste 10, uten å få utligningen.

Som konklusjon etter kampen er vi enige om at vi nok trenger et år til, og at ustabilt oppmøte på trening, for tynn stall og en dårlig integreringsprosess er forklaringen på de vanskeligheten vi har møtt så langt denne sesongen. Flere vil nok komme, men jo flere vi møter denne sesongen, jo flere er vi vaksinert mot for kommende sesong.